avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil

Buna ziua,

Daca o angajata isi da demisia dupa terminarea concediului de maternitate, mai poate beneficia de indemnizatia de crestere copil, tinand cont si de faptul ca angajata are 12 luni cotizate.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: toy_story , utilizator 09:21, 12 Octombrie 2010
nu e cazul sa isi dea demisia dupa concediu de maternitate intra in ccc si c.i.m. este suspendat.
Intrebarea mea era alta... stiu ca se intra in CIC si se suspenda CIM
1. Parerea mea personala este ca puteti sa beneficiati de CCC si indemnizatia aferenta dar e bine sa intrebati si la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale care s-ar putea sa faca uz de prevederile OUG 148/2005 si Normele de aplicare a ei.
2. In Norma de aplicare a OUG 148/2005 sunt prevazute urmatoarele:
Art. 7 - (1) Concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, se acordă, pe bază de cerere, aprobată de către angajatorul la care îşi desfăşoară activitatea persoana îndreptăţită.
...
3. Ma gandesc ca s-ar putea sa spuna, in cazul in care nu veti fi salariata in momentul solicitarii, ca nu aveti cerere aprobata de angajator (!?).
4. Eu cred ca totusi veti avea un raspuns favorabil de la AJPS. deoarece OUG nu spune decat ca trebuie sa aveti venituri profesionale impozabile in cele 12 luni inainte de nastere. Nu spune ce sa faceti dupa nastere.
5. Va rog sa ne comunicati si noua raspunsulAJPS.
Am cautat pe site-ul primarilor din Bucuresti, pentru ca la ele se depune dosarul pentru indemnizatie concediu crestere copil si la dosar nu se depune cererea aprobata de angajator.
Oricum am sa si intreb si voi posta raspunsul pentru toata lumea interesata.
toy_story a scris:

Am cautat pe site-ul primarilor din Bucuresti, pentru ca la ele se depune dosarul pentru indemnizatie concediu crestere copil si la dosar nu se depune cererea aprobata de angajator.
Oricum am sa si intreb si voi posta raspunsul pentru toata lumea interesata.

Nu se depune cererea , insa se solicita decizia de suspendare a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal danco_ro danco_ro buna ziua. sunt in concediu de maternitate din anul 2009, luna martie, pana in data de 14.01.2011. in data de 27.12.2010 am nascut al doilea copil si, cf ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani Emilia Tofan Emilia Tofan Buna ziua, Am o situatie mai speciala in firma. O angajata se afla in concediu pt. cresterea copilului pana la 2 ani pana la data de 18.07.2010. iar in ... (vezi toată discuția)
Concediu pt cresterea copilului alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem un angajat a carei sotie a nascut pe 9 ian, iar el vrea sa intre in concediu de crestere a copilului. Precizez faptul ... (vezi toată discuția)