avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Marca inregistrata OSIM vs. domeniu internet
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Marca inregistrata OSIM vs. domeniu internet

Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem "marcamea" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu marcamea.ro era deja inregistrat cu mult timp in urma(pe respectivul domeniu functioneaza un site destul de accesat in Romania) . Intrebarea care se impune este urmatoarea: Am vreo sansa sa recuperez domeniul marcamea. ro in instanta daca nu ajung la o intelegere amiabila cu proprietarul domeniului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 12:43, 12 Octombrie 2010
Nicio sansa. Domeniu predateaza inregistrarea la OSIM si este marca notorie.

Alberto Kurtyan
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa cate stiu, puteti sa solicitati inregistrarea directa a domeniului in cauza, in cazul in care detinatorul dreptului de folosinta renunta, transmite folosinta altcuiva sau domeniul este suspendat sau anulat. Justificati cererea si interesul Dvs. cu dovada inregistrarii la OSIM a marcii. Mergeti la RNC si aflati toate detaliile privitoare la formalitatile ce trebuie indeplinite.
O alta solutie ar fi aceea in care sa actionati pe cale legala pentru dreptul Dvs., dar asta presupune existenta unui interes al Dvs. si a unor motive temeinice ex. faptul ca continutul site-ului nu are legatura cu denumirea marcii, etc. Aceste cazuri sunt solutionate de arbitrii specializati in baza unui regulament international. Sunt multe si diverse spetele de acest fel.

RNC www.rnc.ro
Bd. Averescu 8-10, Sector 1, Bucharest 71316, Romania.
Phone: +40-21-316.07.62
Fax: +40-21-316.10.84
Succes!
Av. Adrian Albu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Problema domeniu internet - nume de brand inregistrat osim brandy78 brandy78 Buna ziua, am urmatoarea problema: Acum cateva luni am cumparat un domeniu de internet si am facut un site pe acesta care este online de atunci. Azi am primit ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o marca inregistrata smith123 smith123 Buna ziua, Este primul meu post aici, cu toate ca va citesc de ani buni.... acum insa avand o problema mai delicata indraznesc sa va cer sfaturile.... Sunt ... (vezi toată discuția)