Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem "marcamea" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu marcamea.ro era deja inregistrat cu mult timp in urma(pe respectivul domeniu functioneaza un site destul de accesat in Romania) . Intrebarea care se impune este urmatoarea: Am vreo sansa sa recuperez domeniul marcamea. ro in instanta daca nu ajung la o intelegere amiabila cu proprietarul domeniului. Va multumesc.
Dupa cate stiu, puteti sa solicitati inregistrarea directa a domeniului in cauza, in cazul in care detinatorul dreptului de folosinta renunta, transmite folosinta altcuiva sau domeniul este suspendat sau anulat. Justificati cererea si interesul Dvs. cu dovada inregistrarii la OSIM a marcii. Mergeti la RNC si aflati toate detaliile privitoare la formalitatile ce trebuie indeplinite.
O alta solutie ar fi aceea in care sa actionati pe cale legala pentru dreptul Dvs., dar asta presupune existenta unui interes al Dvs. si a unor motive temeinice ex. faptul ca continutul site-ului nu are legatura cu denumirea marcii, etc. Aceste cazuri sunt solutionate de arbitrii specializati in baza unui regulament international. Sunt multe si diverse spetele de acest fel.
RNC www.rnc.ro
Bd. Averescu 8-10, Sector 1, Bucharest 71316, Romania.
Phone: +40-21-316.07.62
Fax: +40-21-316.10.84
Succes!
Av. Adrian Albu