Diferenta dintre subrogatia reala cu titlu univ si cea particulara....si o definitie la transmisiunea universala.....
daca mi-ati da si niste exemple mai pe intelesul unui student ar fi super....si nu ceva din carti ...ca deja am 3 tratate de drept reale...unul mai gros decat celalalt...m-a mai lamurit un specialist...dar vreau sa mai citesc pareri....va multumesc anticipat :D
Adica vrei asa, mai putin academic...
Ok, doar ca nu inteleg ce exact nu intelegi, ca sa insist acolo...
Transmisiunea universala e exact ce spune ca e, o transmitere a proprietatii unei universalitati, adica a unui patrimoniu (in intregime) sau numai a unui procent, a unei cote din acesta.
Transmisiunea universala e, adica, transmisiunea cu titlu universal...
Exemplu: transmisiuni de patrimonii (sau parti din el): mostenitori cu titlu universal, fie ei testamentari fie ei legatari...
Ai facut mostenirile? Ca gasesti acolo mai clar decat la drepturi reale.
La subrogatie, la fel, ce anume vrei sa stii? Despre obligatiile nascute din ele, definitii, care e diferenta? Nu-mi amintesc despre o astfel de clasificare a subrogatiilor, doar in legale si conventionale... si ma refer aici la subrogatia in drepturile credditorului creditorului... Poti specifica?
Testamentar decedat
xyz-xyz
O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si ... (vezi toată discuția)