avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... subrogatie cu titlu universal sau particular
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

subrogatie cu titlu universal sau particular

Care este diferenta dintre subrogatie cu titlu universal sau subrogatie cu titlu particular? dar nu vreau explicatii de genul ca una e prevazuta de lege si alta nu pentru ca poate exista si subrogatie cu titlu universal prevazuta de lege si nici cealalta explicatie ca se inlocuieste o valoare cu alta valoare sau bun cu alt bun. vreau o explicatie care poate fi aplicata in practica. multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 13:45, 15 Ianuarie 2011
Subrogatie= inlocuire.In privinta subrogatiei reale, ea are importanta in cadrul patrimoniului unei persoane.Atunci cand o persoana inlocuieste un bun( individual determinata) cu altul, care intra in patrimoniu, se cheama subrogatie cu titlu particular.Si valoarea incasata in urma instrainarii unui bun inlocuieste acel bun.Subrogatia reala reprezinta deci inlocuirea unui lucru cu altul , iar daca se produce in cadrul unui patrimoniu, privind intreg patrimoniul,sau fractiuni din el, se numeste subrogatie reala cu titlu universal.
Diferenta consta in ,,cantitatea " bunurilor care se inlocuiesc, cu alte cuvinte.Inlocuirea unui bun privit ut singuli( individual determinat) -subrogatie cu titlu particular;Inlocuirea mai multor bunuri ce compun patrimoniul-subrogatie reala cu titlu universal.
Luati si exemplul succesorilor care pot fi fie universali, cu titlu universal., sau universali. Adica ei mostenesc fie un bun din cadrul patrimoniului defunctului, fie fractiuni din patrimoniu, fie intreg patrimoniul
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
ContSters181996, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre subrogatia reala cu titlu univ si cea particulara.... praetore praetore Diferenta dintre subrogatia reala cu titlu univ si cea particulara....si o definitie la transmisiunea universala..... daca mi-ati da si niste exemple mai pe ... (vezi toată discuția)
Subrogatie reala universala si transmisiune universala ddeliaioana ddeliaioana Imi poate explica cineva diferenta dintre subrogatie reala universala si transmisiune universala? Si daca este posibil si un exemplu pentru fiecare situatie. ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune sau nu... Orieta Orieta Daca in timpul casatoriei am mostenit personal o avere pe care am valorificat-o in bunuri mobile si imobile,acestea vor face parte din procesul de partaj si se ... (vezi toată discuția)