avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Subrogatie reala universala si transmisiune universala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Subrogatie reala universala si transmisiune universala

Imi poate explica cineva diferenta dintre subrogatie reala universala si transmisiune universala? Si daca este posibil si un exemplu pentru fiecare situatie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:38, 18 Octombrie 2018
Subrogatie inseamna inlocuire, reala inseamna ca se refera la bunuri si universala se refera la un intreg patrimoniu, de pilda in cazul persoanelor juridice; iar transmisiunea universala se refera, de pilda, atunci cand prin decesul unei persoane fizice, intregul patrimoniu al acesteia se transmite unui mostenitor.
Aceste notiuni nu pot fi discutate separat, scoase din context, deoarece fac parte dintr-o chestiune juridica mai complexa, si care se refera la patrimoniu si la functiile acestuia in circuitul civil.
Este important sa stabilim daca intrebarea dvs este pur teoretica sau daca aveti o problema concreta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre subrogatia reala cu titlu univ si cea particulara.... praetore praetore Diferenta dintre subrogatia reala cu titlu univ si cea particulara....si o definitie la transmisiunea universala..... daca mi-ati da si niste exemple mai pe ... (vezi toată discuția)
Subrogatie cu titlu universal sau particular Cristian_lee Cristian_lee Care este diferenta dintre subrogatie cu titlu universal sau subrogatie cu titlu particular? dar nu vreau explicatii de genul ca una e prevazuta de lege si ... (vezi toată discuția)
Universalitate juridica sau de fapt Borsec Borsec Buna ziua. Vreau sa va intreb ceva in legatura cu patrimoniul. Puteti sa-mi spuneti va rog daca masele patrimoniale sunt universalitate juridica sau ... (vezi toată discuția)