ynocentta a scris:
Constituie abuz din partea asociatiei,ca in situatia in care in imobil exista persoane in etate,sau copii mici,persoane bolnave ,motivat de interese ale unui grup minoritar ,sa se dispuna masuri care sa cauzeze restrictii de la conditiile minime de confort termic
Si daca nu sunt persoane in etate sau copii mici e totul in regula :)). Oamenii maturi, adolescentii, tinerii, etc, pot sa stea linistiti in frig, nu e nici o problema. =D>
Doamna elga a mentionat data de 1 noiembrie. Insa nu stiu daca are vreo importanta legala aceasta data.
Potrivit art. 117 din Hotărârea nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, - "Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după ce timp de trei zile consecutive , între orele 18-6, se înregistrează temperature exterioare mai mici de 10 grade.
Logic, daca si legea spune clar ca se da drumul la caldura, iar conditiile meteo "sunt perfect de acord", inseamna ca, chiar e nevoie de furnizarea agentului termic pentru a avea conditii decente de trai in locuinta.
Deci, dupa parerea mea, ceea ce face asociatia este un abuz. Din momentul in care agentul termic incepe sa fie furnizat, chiar si daca doar un proprietar nu este de acord cu sistarea lui, asociatia nu poate hotara incalcadu-i drepturile de trai in conditii decente. (aviz doamna @ynocentta: daca nu e bolnav sau copil mic asta nu inseamna ca-i pot fi incalcate drepturi existentiale)
In opinia mea pentru a lua astfel de hotarari trebuie sa existe
unanimitate.
Legal si de drept nu stiu cum este, poate clarifica problema cineva care stie.
@eu.ro.lex : in situatii exceptionale "hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii proprietarilor unei scări sau unui bloc"
Perfect de acord, insa aceste hotarari trebuie sa fie in concordanta si cu celelalte legi, si binenteles cu constitutia. Nu pot incalca drepturi constitutionale.