avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratie bloc

buna ziau.locuiesc intr-un bloc prevazut cu repartitoare.avem si robinet la subsol pt furnizarea agentului termic tinut sub cheie de administrator.pentru a resuce costurile la intretinere agentul termic este furnizat fff tarziu catre apartamente.care este legea(conditia) pt a se porni mai devreme caldura din subsol?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 15:23, 1 August 2014
Furnizarea agentului termic este dispusa de catre furnizorul de utilitati in situatia in care autoritea publica locala dispune furnizarea agentului termic,cand se constata existenta de temperaturi scazute pe parcursul a 3 nopti
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada dreptul administratorului de imobil de a restrictiona sau intarzia furnizarea agentului termic
Mai exista situatia in care la nivelul asociatiei de proprietari majoritatea proprietarilor hotarasc un anumit program de furnizare caldura,inchiderea partiala a vanei de alimentare cu agent termic
Informati-va, mai intai, daca actiunea administratorului de a da drumul cat mai tarziu la caldura este luata ca urmare a unei hotarari a AG sau a CE -Presedinte, caz in care el duce la indeplinire decizia locatarilor.
In cazul in care administratorul a actionat cu de la sine putere, inseamna ca a gresit si poate fi tras la raspundere.
Reglementarea legala care obliga furnizorul sa porneasca caldura in anumite conditii este: "Art.117 - Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18,00-6,00." din Regulamentul pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, din 20.07.1994 cu modificările ulterioare.
Exista si posibilitatea ca furnizorul sa porneasca caldura mai devreme, doar daca acest lucru este solicitat de asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iarna fara caldura pentru locatar bun platnic edyeduardo2004 edyeduardo2004 de la inceputul sezonului rece, asociatia da vina pe furnizorul de caldura c-a oprit-o, furnizorul spune ca n-a oprit nimic, si stau cu copil sugar baricadat ... (vezi toată discuția)
Oprire furnizare caldura la un bloc izolat termic degetel2013 degetel2013 iam spus administratorului impreuna cu alti vecini de \\\\"Regulament pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice din 20/07/1994 \\\\"(versiune ... (vezi toată discuția)
Deschidere caldura Paradiso Paradiso Buna dimineata, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare legala si ce se poate face in situatia in care doar 2 - 3 familii din 30 nu doresc deschiderea ... (vezi toată discuția)