avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deschidere caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deschidere caldura

Buna dimineata,

As dori sa stiu daca exista vreo reglementare legala si ce se poate face in situatia in care doar 2 - 3 familii din 30 nu doresc deschiderea caldurii in bloc pentru a nu plati, iar ceilalti sunt obligati in acest fel sa stea in frig, desi nu au fost consultati in luarea acestei decizii.
Asociatia are 30 de apartamente din care cam jumatate au centrale de apartament iar restul am ramas pe centrala de cartier. Centrala da drumul la caldura, aceasta se inchide de la scara noastra.
Problema aceasta este in fiecare an atat toamna cat si primavara cand la primele raze de soare mai blande, la fel se opreste caldura indurand inca mult timp frigul.
Ne-am imbolnavit, platim medicamente (am fost nevoita sa stau in concediu medical), incalzesc cu aragazul (complet nesanatos) sau cu aeroterma doar in dormitor. Toate aceste lucruri nu sunt tot bani?

As fi recunoscatoare pentru un raspuns, va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:36, 27 Octombrie 2014
Exista doar hotararea adunarii generale a proprietarilor, acolo trebuiesc discutate. Daca vreti sa rezolvați aceste probleme dvs încercați sa primiți o funcție in comitetul executiv. in Hotărârea 425 din 20 iulie 1994 art.117:

Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18,00 - 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de + 10GC sau mai mici, iar oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte + 10GC, între orele 18, - 6,00.
Va multumesc
Este problema conditionata de interesul majoritatii proprietarilor din imobil
Conform dispozitii care guverneaza organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,minoritatea se supune votului majoritatii proprietarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura familistu familistu locuiesc intr-un bloc care are centrala pe gaz care asigura caldura si apa calda. am solicitat presedintelui sa dea drumul la caldura. a refuzat pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Administratie bloc nicolaeanamaria nicolaeanamaria buna ziau.locuiesc intr-un bloc prevazut cu repartitoare.avem si robinet la subsol pt furnizarea agentului termic tinut sub cheie de administrator.pentru a ... (vezi toată discuția)
Program caldura matilda raluca matilda raluca Buna am si eu o problema, locuiesc intr-un bloc de locuinte sociale si suntem doar cateva familii care dorim ca sa ne furnizeze caldura,noi avand centrala ... (vezi toată discuția)