avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... program caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

program caldura

Buna am si eu o problema, locuiesc intr-un bloc de locuinte sociale si suntem doar cateva familii care dorim ca sa ne furnizeze caldura,noi avand centrala termica a blocului, restul nu vor din cauze financiare. Intrebarea mea este daca exista o lege care sa arate programul de furnizare a caldurii si din ce data se poate furniza, fiindca aceste persoane nu vor caldura deloc in aceasta iarna. Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: matilda raluca , utilizator 18:00, 18 Octombrie 2011
Reclamati acest lucru la primarie. Probabil ca cei care nu vor caldura in calorifere se incalzesc cu aragazul si se pun in pericol pe ei, dar si pe ceilalti.
Nu poti sta iarna in frig si sa nu te incalzesti cumva!
va multumesc, dar nu stiti cumva daca este o lege care sa arata exact din ce data se poate furniza caldura?:)
Pentru apartamentele bransate la sistemul public de incalzire, s-a stabilit prin art. 117 din Hotararea nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, ca "inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de trei zile consecutiv, intre orele 18.00 si 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus zece grade sau mai mici."
Aceasta reglementare este firesc sa fie luata la nivelui unui oras, pentru ca daca s-ar lasa la latitudinea populatiei, apartamentele s-ar incalzi doar prin lupte de strada intre cei care vor si cei care nu vor caldura la o anumita data.
Dar la nivelul unui bloc, a unei scari, a unei vile de cateva apartamente..., decizia de a se incalzi se poate si trebuie luata de cei care locuiesc acolo.
va multumesc din suflet pentru ajutor, o zi buna sa aveti :thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizare energie termica de catre cet marielamariela marielamariela Buna ziua, M-ar interesa care sunt prevederile legale referitoare la inceperea energiei termice in sistemul centralizat. Eu stiam ca daca sunt 3 nopti ... (vezi toată discuția)
Sistare agent termic - complex rezidential frozy_glance frozy_glance Buna ziua! Am inchiriat o garsoniera intr-un ansamblu rezidential privat. Acesta dispune de o centrala termica comuna si nu exista repartitoare in camere. ... (vezi toată discuția)
Plata pierderi de caldura la bloc / lege maruis maruis Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare (lege) legata de calculul (distribuirea) pierderilor de caldura pentru o scara de bloc. Mai exact ... (vezi toată discuția)