avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe 29 noiembrie.vreau sa intreb daca niki atunci nu se va prezenta se va termina divortul sau se va mai da inca un termen????
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:06, 12 Octombrie 2010
In cauza mai trebuie administrate probatorii in dovedirea actiunii, si respectiv,in combaterea acesteia,daca sotul dvs.doreste acest lucru.
Actiunea trebuie dovedita cu urmatoarele probatorii:acte,interogatoriu pe incredintarea minorului si eventual pe plata obligatiei de intretinere,doi martori-in dovedirea motivelor de desfacere a casatoriei si pe capatul de cerere privind incredintarea minorului,pe alte aspecte si ancheta sociala ,care va concluziona asupra conditiilor de crestere si educare oferite de parintii copilui,din moral material si social.
Deci,desfasurarea procesului va mai dura.
Un astfel de proces se poate termina in 2 termene de judecata.
Faptul ca, nu vine va ajuta...

avocat Claudiu Lascoschi
sa vad si eu divort rezolvat in 2 termene de judecata....daca mai cere si pensie de intretinere,asteapta si comunicare de la firma, se mai audiaza martori ,procedura sa fie legal indeplinita...eu zic 4 termene:thumbup:
Tot la cel putin 5-6 luni se va ajunge pentru a se pronunta o sentinta.
Teremenele nu sunt scurte pentru ca nici nu se poate.
Trebuie administrate probele,trebuie efectuata ancheta sociala.
In 2 termene se pot termina.Eu cu divorturile simple fac tot ce pot sa nu mai ajung la al treilea termen...
Avocatul poate prezenta el adresa pentru stabilirea veniturilor la firma angajatoare.
Nu mai vorbesc de cazul in care sotul lucreaza la negru...pt ca atunci s-a terminat si cu complicatiile privitoare la pensie.Adica nu mai ai nici firma angajatoare...

Daca sotul se prezinta si vrea si el sa audieze martori si isi mai angajeaza si avocat ...atunci se mai prelungeste procesul daca vrea avocatul...
Dar, ipoteza noastra este ca paratul nu se prezinta...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minor bebeto478 bebeto478 Buna ziua, am sa prezint pe scurt despre ce este vorba: pe 19,10,2011 am avut prima infatisare divort(sotia mea a depus cererea de divort pe data de ... (vezi toată discuția)
Cat poate dura un divort cu minor? madalina07 madalina07 Buna seara. Sunt in divort de 3 luni de zile. Motivele divortului sunt violenta fizica si verbala a sotului,dar din casatoria noastra a rezultat un copil de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor! urgent! florentinaaflorea florentinaaflorea sunt in divort cu a doua mea sotie,cu care am un copil de 5 ani..mentionez ca mai am un copil dintr-o casatorie anterioara caruia ii platesc pensie ... (vezi toată discuția)