avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit majorat a treia proprietate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit majorat a treia proprietate

a)Ce cote majorate de impozit datorez , va rog ?
1.Locuiesc la o proprietate pe numele sotului (dobindita anterior casatorie cu un an si la care imprumutul la stat s-a platit de catre el in 20 ani, pe parcursul casatoriei).
2.Posed o garsoniera, doar pe numele meu ,
3.Am o cota dintr-o proprietate in provincie, dobindita prin mostenire impreuna cu fratele meu si mama noastra, uzufructara pe 1/2 din casa. Ordinea dobindirii este 1,2,3
b)Este scutita mama noastra , ca uzufructara, de plata cotei ei de impozit pentru 3? Conform carui act normativ?
c)Cum putem ceda mamei, cu costuri minime, drepturile noastre asupra propr. 3, toti fiind mostenitori testamentari si posesori ai certif. de mostenitorVa multumesc
Cel mai recent răspuns: sch , utilizator 23:12, 18 Octombrie 2010
Nu datorati nici un impozit suplimentar pentru nici o locuinta, pe urmatoarele considerente:
- apartamentul sotului este bun propriu;
- daca garsoniera este dobandita de dvs inainte de casatorie, este doar a dvs; daca ati dobandit-o impreuna cu sotul, dansul datoreaza impozit majorat pentru cota parte din proprietate care-i revine (dat fiind faptul ca are si apartamentul dobandit inainte de casatorie);
- imobilele dobandite prin mostenire legala (cum este cazul casei pe care o detineti impreuna cu mama si fratele) sunt scutite de la plata impozitului majorat.

Numai bine.
Multumesc mult. Ref. garsoniera ,am cumparat-o exclusiv pe numele meu , in timpul casatoriei, in conditiile preexistente ale imobilului descris anterior, la punctul 1(apartament contractat de sot inaintea casatoriei noastre si imprumutul achitat de el pe parcursul a 20 ani ai casatoriei noastre.)
Intrebare: 1.datorez taxe majorate pt. garsoniera (singurul imobil pe numele meu,cumparat)?
2.Un uzufrucrat trebuie sa-si achite cotele lui de impozit pt. cotele de imobil mostenite? Rog cadrul legal. Ideea e ca mama ar beneficia de scutire ca veteran , dar cei de la Admin. Financiara provincie spun ca ea nu datoreaza taxe. Raspunsul Dvs. e foarte important pentru noi. Multumim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe a doua locuinta sfinxul35 sfinxul35 Detin in proprietate un apartament pe numele meu dinainte de casatorie, in timpul casatoriei am cumparat o garsoniera pe numele sotiei , amandoi avem adresa de ... (vezi toată discuția)
Bun comun GherghinaP GherghinaP Cu deosebit respect va rog a-mi comunica daca imobilul ( casa de locuit si anexe gospodaresti) constituie bun comun al tatalui meu si respectiv al mamei mele, ... (vezi toată discuția)
Despre impozitul imobiliar mariamagdalena mariamagdalena In perspectiva schimbarii taxelor de impozitare a imobilelor, am o intrebare. Sunt casatorita, am avut un apartament in orasul Iasi impreuna cu sotul meu, ... (vezi toată discuția)