avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata cm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata cm

buna ziua
pe 01-03.09.2010 am fost in medical, am adus la munca cm-ul pe 07.09.10 iar la plata salariului de pe 08.10.2010 (aferent lunii sept) nu mi-au fost platite cele 3 zile de cm, ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Pisi Mia , utilizator 17:43, 15 Octombrie 2010
Buna ziua. Nu vad motivul pentru care nu ati benefeciat de concediu medical. Mergeti si intrebati la salarizare si apoi reveniti cu un mesaj cu motivul refuzului, sunteti proaspat angajat? si medicalul nu era o urgenta?
am intrebat la d-na de la care am primit pe mail fluturasul de salariu (in care am vazut ca sunt 3 zile lipsa) de ce nu am cele 3 zile platite si mi-a zis sa vb cu sefa mea, am vb cu sefa mea directa si mi-a zis ca deoarece eu am zis ca sunt internata si pe cm apare "ambulatoriu" si ca a trimis o contestatie la cas, iar cand primeste raspuns de la ei imi plateste ... ea nu ma crede ca am fost bolnava deoarece eu cu o sapt inainte i-am cerut in acea saptamana sa ma lase in co - toata saptamana, problema mea medicala a intervenit miercuri, de aici suspiciunea ei, a fost o nefericita coincidenta, de aici mi se trag problemele, sunt angajata la ei de 4 ani si nu am patit asa ceva pana acum, acum ca am probleme isi bat joc de mine... ce solutie exista, nu pot ramane cu 3 zile si lipsa si fara bani dupa ce ca am cam cheltuit ceva banuti la spital!
Va pot spune ca in caz de suspiciune angajatorul poate depune la casa de sanatate o cerere pentru a fi verificat medicalul.
ok, si in cat timp ar trebui sa aflam raspunsul? si daca e favorabil (cum sigur va fi) cine trebuie tras la raspundere pentru intarzierea la plata care mi-a fost facuta?
Buna intrebare. Aici va pot raspunde simplu si la obiect.

Baza legala
Codul muncii
ART.161 (4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Alte discuții în legătură

Case de asigurari anairam_unid anairam_unid Vreau sa stiu daca firma este din bucuresti si am salariati asigurati la casmb ,opsnaj si angajati din ilfov declaratia de sanatate unde se va depune?La ... (vezi toată discuția)
Risc maternal sau concediu medical? bogdanstan80 bogdanstan80 buna ziua, sotia mea este insarcinata cu gemeni si a avut deja 2 internari. i s-a spus sa stea la pat si sa ia concediu de risc maternal. salariul brut este ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la sfarsitul contractului pe durata determinata noidoi noidoi BUna ziua. Ma poate ajuta cineva? Sotul meu ar un contact de munca determinat, care se termina pe23.05.2015. De ieri, 21.05.2015, el este in concediu medical. ... (vezi toată discuția)