cum procedam in cazul in care am trimis online revisalul, in 06.10.2010 ,angajatul urmand sa inceapa activitatea pe 07.10.2010 ,in schimb el nu s-a mai prezentat la munca. a fost sunat si a spus ca nu mai vine. In baza carui articol din codul muncii ii putem inceta contractul????
va multumesc anticipat!:D
Cel mai bine ar fi sa-l convingeti sa vina sa isi dea demisia.
Sau sa vina sa va semneze notificarea ca inceteaza cim la notificare aifrmei, in perioada de proba.
Lipsa de la serviciu:
CODUL MUNCII: SECTIUNEA 3
Concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
Buna ziua!
Va pot spune din proprie exterienta ca cel mai bine este sa ii incetati contractul in perioada de proba. Daca acest lucru nu este posibil rugati-l sa vina sa-si dea demisia.
Daca niciuna din aceste variante nu este posibila, trebuie sa incepeti cercetarea disciplinara pentru a-l concedia, asa cum spunea eduard_.
Eu am discutat cu persoana in cauza si a depus cerere de demisie. Asta insemna ca apare pe statul de plata cu invoiri de la data angajarii si pana la demisie.
vreau sa intreb daca respectivul salariat a semnat contractul de munca? Intreb pentru ca am intalnit caz in care respectivul nu a semnat contractul, promitand ca va veni la munca, iar angajatorul l-a intregistrat in revisal, insa nu a mai venit. Aici e problema mare...........
Art 61 lit a)
georgiann
Buna ziua,
M-am angajat intr-o unitate scolara pe perioada determinata,am stat aproape o luna si in acest timp am gasit ceva de munca mult mai bine platita ... (vezi toată discuția)