avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare CIM

cum procedam in cazul in care am trimis online revisalul, in 06.10.2010 ,angajatul urmand sa inceapa activitatea pe 07.10.2010 ,in schimb el nu s-a mai prezentat la munca. a fost sunat si a spus ca nu mai vine. In baza carui articol din codul muncii ii putem inceta contractul????
va multumesc anticipat!:D
Cel mai recent răspuns: mihaela_86 , utilizator 14:19, 12 Octombrie 2010
Cel mai bine ar fi sa-l convingeti sa vina sa isi dea demisia.
Sau sa vina sa va semneze notificarea ca inceteaza cim la notificare aifrmei, in perioada de proba.
Lipsa de la serviciu:
CODUL MUNCII: SECTIUNEA 3
Concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:

a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;

Buna ziua!
Va pot spune din proprie exterienta ca cel mai bine este sa ii incetati contractul in perioada de proba. Daca acest lucru nu este posibil rugati-l sa vina sa-si dea demisia.
Daca niciuna din aceste variante nu este posibila, trebuie sa incepeti cercetarea disciplinara pentru a-l concedia, asa cum spunea eduard_.
Eu am discutat cu persoana in cauza si a depus cerere de demisie. Asta insemna ca apare pe statul de plata cu invoiri de la data angajarii si pana la demisie.
Va multumesc pentru raspunsuri!
vreau sa intreb daca respectivul salariat a semnat contractul de munca? Intreb pentru ca am intalnit caz in care respectivul nu a semnat contractul, promitand ca va veni la munca, iar angajatorul l-a intregistrat in revisal, insa nu a mai venit. Aici e problema mare...........

Alte discuții în legătură

Art 61 lit a) georgiann georgiann Buna ziua, M-am angajat intr-o unitate scolara pe perioada determinata,am stat aproape o luna si in acest timp am gasit ceva de munca mult mai bine platita ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Kristaly Jozsef Kristaly Jozsef Buna ziua! Am o nelamurire si a-si dori sa cer un pic de ajutor. Momentan lucrez la fabrica de lapte in functie de sef schimb iar am gasit un alt loc de munca ... (vezi toată discuția)