avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestarea procesului verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestarea procesului verbal

buna ziua am contestat procesul verbal intocmit de agentul constatator in urma unui accident rutier petrecut intr-o intersectie cu sens giratoriu semaforizat deoare acesta a scris ca eu am trecut pe culoarea galbena a semaforului electric iar celalalt pe culoarea verde nevizualizand filmarea de la politia comunitara si fara a avea probe concrete.Mentionez ca nu am fost de acord sa semnez procesul verbal in care am fost sanctionat cu amenda 60 de RON in 48 de ore si 2 puncte de penalizare,dar acesta mi-a zis ca este obligatoriu.Am refuzat sa ii dau asigurarea celuilalt participant la accident deoarece nu au fost dovezi concrete.In urmacu 3 zile am fost sunat de catre celalalt sofer implicat in accident spunandu-mi ca ma da in judecata deoarece rezultatul contestatiei dureaza prea mult si ca nu asteapta atat.As dori sa stiu ce pot face,daca se poate da sanctiunea care am primit-o,si ce se poate intampla daca ies vinovat.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 13:37, 12 Octombrie 2010
Dvs nu puteti fi obligat sa executati sanctiunea contraventionala pana aceasta nu vi se comunica . Celalalt sofer , va poate actiona pe dvs in instanta ptr recuperarea pagubei , insa se poate cere expertiza care sa stabileasca daca sunteti vinovat .
De asemenea , puteti contesta procesul verbal in 15 zile de la data la care vi se va comunica .
Daca sunteti vinovat de producerea accidentului , veti executa sanctiunea contraventionala ( daca PV vi se va comunica in termen de o luna de la data incheierii lui , in caz contrar intervenind prescriptia executarii contraventionale ) si veti fi si obligat sa platiti dauna celuilalt sofer .
Opinia mea este sa acceptati PV , sa inmanati celuilalt sofer copie de pe asigurare ca sa isi poata repara masina iar apoi depuneti in termen legal plangere contraventionala impotriva PV .
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
Diana Ramona, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident intersectie semaforizata CosminLiv CosminLiv Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident petrecut intr-o intersectie semaforizata. Am intrat in intersectie pe culoarea verde, cu intentia de a vira ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
Problema dupa constatare amiabila ? erounecunoscut erounecunoscut Buna ziua, Am fost implicat intr-un [u]accident stupid[/u]. Venind pe un drum cu prioritate si intrand intr-o intersectie semaforizata am fost ... (vezi toată discuția)