avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume copil

Sunt casatorita si am acelasi nume ca al sotului meu, dar vreau ca bebelusul meu sa aiba ambele nume, adica numele nostru comun, dar si numele meu de familie dinainte de casatorie. Se poate?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:18, 13 Octombrie 2010
Codul familiei
Art. 62
Copilul din casatorie ia numele de familie comun al parintilor.
Daca parintii nu au nume de familie comun, copilul va lua numele de familie al unuia dintre ei ori numele lor reunite. in acest caz, numele copilului se va stabili prin invoiala parintilor si se va declara, odata cu nasterea copilului, la serviciul de stare civila. In lipsa unei asemenea invoieli, autoritatea tutelara de la domiciliul copilului va hotara, ascultind pe parinti, daca copilul va purta numele unuia dintre ei sau numele lor reunite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele copilului artista artista In urma divortului copilul poate primi si el numele de fata al mamei?Ce implica acest lucru(schimbare certificat de nastere etc.)?Multumesc.La multi ani ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume ciufina ciufina ce nume putem purta dupa casatorie? atat eu cat si copii ce vor urma? (vezi toată discuția)
Casatorie Flori.Dida Flori.Dida Buna seara!Am si eu o intrebare:ce demersuri trebuie sa fac pt a-mi pastra numele de fata si dupa casatorie?Va trebui ca viitorul meu sot sa preia si acest ... (vezi toată discuția)