avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume

ce nume putem purta dupa casatorie? atat eu cat si copii ce vor urma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 7 Martie 2007
1. Va puteti pastra fiecare numele.
2 Puteti lua numele unuia sau altuia dintre dvs.
3. Puteti lua numele dvs. reunite (Popescu-Ionescu).
A....am uitat.... Cat priveste copilul:
1. Copilul va lua numle de familie COMUN
2. Daca parintii nu au nume comun ..atunci poate lua numele UNUIA din parinti sau numele lor REUNITE

In situatia de la punctul doi, daca parintii nu se hotarasc la momentul decalrarii nasterii la serviciul de stare civila (sa fie al meu? sa fie al tau? sa fie ale noaste reunite?) atunci hotaraste autoritatea tutelara.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2007
romascanu, moderator
Copilul din casatorie ia numele de familie comun al parintilor.
Daca parintii nu au un nume de familie comun, copilul va lua numele de familie al unuia dintre ei ori numele lor reunite. In acest caz, numele copilului se va stabili prin invoiala parintilor si se va declara, odata cu nasterea copilului, la serviciul de stare civila. In lipsa unei asemenea invoieli, autoritatea tutelara de la domiciliul copilului va hotari, ascultand pe parinti, daca copilul va purta numele unuia dintre ei sau numele lor reunite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire nume de familie copil lilli lilli Buna ziua, vrem sa ne casatorim si sa ne pastram fiecare numele, insa am dori ca ev, copii sa poarte numele meu. La primarie ni s-a spus ca nu avem nicio ... (vezi toată discuția)
Nume copil Lore$ Lore$ Sunt casatorita si am acelasi nume ca al sotului meu, dar vreau ca bebelusul meu sa aiba ambele nume, adica numele nostru comun, dar si numele meu de familie ... (vezi toată discuția)
Ce nume pot purta copii din familii cu nume reunite varkyrie varkyrie Buna ziua, doresc sa stiu daca un copil ce urmeaza a se naste intr-o familie cu nume reunite (ex. Ionescu -Popescu) poate purta doar unul dintre nume ( ex. ... (vezi toată discuția)