avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspunderea asociatilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspunderea asociatilor

buna ziua, in cadrul unei societati cu raspundere limitata, cu doi asociati, dintre care unul administrator si celalalt nu, in care mai exista un administrator neasociat, in cazul in care unul dintre administratori face o neregula, asociatii raspund in fata legii, chiar si cel care nu este administrator? multumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 13:44, 12 Octombrie 2010
in general, raspunderea este a administratorului firmei, asociat sau nu.
asociatii raspund in fata legii, chiar si cel care nu este administrator?


In teorie sunt protejati de raspunderea limitata.

In practica... daca fac acte de administratori... devin administratori de facto, si atunci raspund nelimitat la fel ca administratorii de drept. (dacă sunt vinovaţi)

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator srl ContSters94154 ContSters94154 Ce presupune raspunderea administratorului in plus fata de un simplu asociat??? (suntem 3 asociati intr-un srl si vrem sa stim la ce se expune cel care este ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)
Delegarea dreptului de a semna contracte a unui srl GV GV Buna seara, Este vorba de un SRL cu 2 asociati, 50-50% cu drepturi egale, doar unul din ei fiind administrator. Doresc sa aflu, daca printro procura / ... (vezi toată discuția)