avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... controverse legea 49/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

controverse legea 49/2010

Daca intocmesc un act aditional la cim unui salariat caruia angajatorul i-a aprobat continuarea activitatii dupa implinirea varstei standard de pensionare cu inca un an, ce element din cim modific:
CAPITOLUL III: Modificarea contractului individual de muncă
Art. 41
(1)Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2)Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3)Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a)durata contractului;
b)locul muncii;
c)felul muncii;
d)condiţiile de muncă;
e)salariul;
f)timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 14 Octombrie 2010
salariul MEDIU scuze-aprox 1697 lei nu stiu exact valoarea
cam_gav a scris:

cand sunt indeplinite cumulativ varsta de pensionare si stagiul minim, CIM inceteaza de drept , se depune dosarul cu 30 zile inainte de data la care se implinesc cele 2 conditii. casa de pensii lucreaza dosarul si in termen de 30 zile trimite angajatului decizia de pensionare;daca pensia este mai mica decit salariul minim, poate cumul pensia cu venitul doar cu acordul angajatorului.face o cerere pe care angajatorul o aproba, se face un CIM cu durat determinata de 2 ani max , si gata.



De unde ati scos aceste reglementari ? ...cred ca faceti o confuzie .
1. Interdictia de a cumula pensia mai mare decat salariul mediu pe ecomonie cu salariu se aplica numai in sectorul bugetar , nu si in cel privat.
2. Acordul angajatorului se da numai pentru continuarea activitatii si nu pentru cumulul pensiei cu salariu.
3. Pensionarii pot incheia c.i.m. si pe durata nedeterminata.
Distinctia la care m-am referit rezulta din OUG 34/2009 art.22 care "....suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice....." motiv ptr care postul ocupat de un angajat din sectorul bugetar care indeplineste cumulativ conditiile de PLV si nu are acordul angajatorului de a continua activitatea, se blocheaza.
Acest lucru nu se aplica in cazul societatilor private care au posibilitatea incheierii unui nou contract de munca pentru continuarea activitatii in condiitiile cumularii pensiei cu salariul si fara a limita remuneratia la nivelul unui salariu mediu brut.
Nu prea rezulta din OUG nr.34/2009 acest lucru ... legea nr.19/2000 nu face distinctie intre privat si bugetar ...prin urmare, acolo unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem(ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar angajat dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Un salariat a iesit la pensie, dar a solicitat continuarea activitatii. Angajatorul a acceptat incheierea unui CIM pe o durata determinata de 36 de ... (vezi toată discuția)
Perioada determinata din nedeterminata izabela_pintece izabela_pintece se poate schimba durata contractului de munca din perioada nedeterminata in perioada determinata? (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca dupa pensionare la limita de varsta si stagiu intreg elenabamboi elenabamboi Lucrez ca expert in instruirea maritima la o institutie de pregatire in subordinea Ministerului Transporturilor. In iunie 2013 implinesc varsta de ... (vezi toată discuția)