avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie?

BUNA ZIUA!

M-AM NASCUT IN 1954 IULIE, AM 5 COPII.
AM LUCRAT 26 ANI 5 LUNI. RAGCLM MURES. LACATUS MECANIC

AS DORI SA STIU:

CAND POT IESI IN PENSIE DE BATRANETE
CAT PENSIE POT AVEA..

MOMENTAN SUNT IN PENSIE DE BOALA GR.2.

DACA AM CEVA REDUCERI, CA AM CRESCUT 5 COPII!

MULTUMESC, CU STIMA SI RESPECT. K.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:58, 13 Octombrie 2010
Si potrivit Legii nr. 19/2000 si potrivit legii privind sistemul unitar de pensii publice, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta in mai 2014, la varsta de 59 de ani si 10 luni.

In legea privind sistemul unitar de pensii publice nu mai exista prevedere referitoare la reducerea varstei standard de pensionare pentru ca ati nascut si crescut mai mult de 3 copii. Chiar daca Legea nr. 19/2000 ar fi ramas in vigoare, nu ati fi putut beneficia de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani pentru ca ati nascut si crescut 5 copii, intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare de 29 de ani si 8 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? sorina_h2004 sorina_h2004 buna ziua, va rog sa-mi spuneti cand poate iesi la pensie o persoana feminina ? -cu o vechime de 25 ani si 4 luni -data nasterii 10.02.1954 -avand trei ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie anticipata partiala? dorina-maria dorina-maria sunt nascuta la 30.10.1958, am lucrat efectiv din anul 1974 si pina in anul 2007, din care 11 ani si 2 luni in gr. II-a de munca si am 3 copii. va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)