avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie?

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cand poate iesi la pensie o persoana feminina ?
-cu o vechime de 25 ani si 4 luni
-data nasterii 10.02.1954
-avand trei copii majori

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:23, 19 Decembrie 2010
Limita de varsta la 59 ani si 9 luni.Anexa 5 legea sistemului unitar de pensii.

Februarie 1954
Octombrie 2013
59/8 varsta
29/4 stagiul complet de cotizare pe care nu-l aveti
14/4 stagiul minim de cotizare.
imi cer scuze dar revin cu o intrebare,conform noii legi a pensiilor pentru cei trei copii ce reducere la varsta de pensionare se face?
multumesc
sorina_h2004 a scris:
imi cer scuze dar revin cu o intrebare,conform noii legi a pensiilor pentru cei trei copii ce reducere la varsta de pensionare se face?

Niciuna. Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu mai prevede reduceri ale varstelor standard de pensionare pentru numarul de copii nascuti si crescuti, asa cum prevedea Legea nr. 19/2000. Persoana pentru care intrebati poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 59 de ani si 8 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? yuby2010 yuby2010 BUNA ZIUA! M-AM NASCUT IN 1954 IULIE, AM 5 COPII. AM LUCRAT 26 ANI 5 LUNI. RAGCLM MURES. LACATUS MECANIC AS DORI SA STIU: CAND POT IESI IN PENSIE ... (vezi toată discuția)
Cand poate iesi mama la pensie? maariusboros maariusboros Buna Ziua , Am 4 copii si am 57 ani , as dori sa stiu daca mai este in vigoare legea cu reducerea anilor de pensie daca am 4 copii.. Multumesc. (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? bodo gabriella bodo gabriella daca o persoana aflata in pensie anticipata partiala si cu o vechime de 39 ani si ceva cu varsta de 56 ani impliniti poate sa iasa la pensie normala definitiva ... (vezi toată discuția)