avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contestatie societate de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contestatie societate de asigurari

Care ar fi castigul de cauza a contestarii in instanta a unei societati de asigurari referitoare la un accident la care politia a facut deja constatarile la fata locului?
Societatea implicata refuza sa plateasca daunele pe motiv ca nu este de acord cu decizia politiei romane si astfel contesta in instanta decizia. Precizez ca s-a incheiat un proces verbal semnat de ambele parti implicate in accident.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:09, 23 Octombrie 2010
sansele acelei societati de a i se admite contestatia in instanta sunt nule.
Multumesc pentru raspuns.
Este posibil ca societatea de asigurari sa incerce sa scoata culpa comuna daca persoana vinovata isi schimba declaratia si depune contestatie la procesul verbal semnat?
Contestarea p.v. in instanta (in termenul de 15 zile) este o posibilitate dar nu si suficienta.Pentru a se schimba vinovatia, trebuie a exista /administra si probe, nu este suficienta schimbarea fara motiv a declaratiei.
Multumesc.
probabil firma de asigurari vrea sa traga de timp asa cum se intampla de obicei la noi, iar vinovatul, deoarece masina lui in urma accidentului nu se mai poate repara ( dauna totala ) incearca marea cu sarea.
Intrebarea urmatoare este: cat poate amana firma de asigurari plata despagubirilor deoarece am auzit cazuri si de 1an
Termenul de plata este de 10 zile de la data emiterii hotararii ramasa definitiva.Cat dureaza procesul....nu se poate estima/ghici.Este in functie de multi factori, termene, amanari,proceduri, cai de atac (apel,recurs) etc.

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de asigurari sebyxv sebyxv Problema este asa: Am avut un accident de circulatie (Soferul unui autobuz a intors intr-o intersectie semaforizata, unde intoarcerea este interzisa prin ... (vezi toată discuția)
Accident cretzu_00 cretzu_00 Buna seara, In seara de 13.12.2011, am avut un accident in Brasov pe o strada cu 3 benzi pe de urcare si o banda de coborare pt autobuze.Eu conduceam pe a 3 ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe contrasens si provocare accident fara coliziune directa Daniel944 Daniel944 Buna ziua! Acum cateva zile circulam regulamentar pe un drum judetean si, iesind dintr-o curba, am observat o duba care venea din sens opus pe banda ei de ... (vezi toată discuția)