avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in anglia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in anglia

Fiica mea,locuiestein Anglia,cu acte in regula,este casatorita cu un roman si au un copil.Fiica mea vrea sa divorteze.De unde trebuie inceputa aceasta actiune de divort,cat costa si cat dureaza?Mentionez ca au proprietati sin in Anglia si in Romania.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:49, 13 Octombrie 2010
daca s-au casatorit in Romania atunci aici va trebui sa introduca actiunea de divort.daca s-a casatorit in Marea Britanie atunci instantele britanice sunt competente cu desfacerea casatoriei.
Divortul poate fi introdus la instanta ultimului domiciliu comun al sotilor iar daca nici unul dintre acestia nu mai locuieste in acel loc sau daca nu au avut domiciliu comun, competenta este instanta de la domiciliul paratului. Daca paratul nu are nici domiciliu si nici resedinta in tara, reclamantul se va adresa instantei de la domiciliul sau; in cazul in care sotii nu mai locuiesc in tara, competenta solutionarii cererii de divort nu mai revine instantelor romane.
daca casatoria s-a oficializat in romania si unul dintre soti mai are cetatenie romana, se poate investi si instanta din romania cu actiunea de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea casatoriei incheiata in italia page page Buna,in ce conditii poate fi desfacuta în Romania o casatorie incheiata in Italia intre doi romani ,fara minori si cu capat de cerere de partaj? (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa casatorie ... si eventual divort guest100 guest100 Ea romanca, el Indian musulman. S-au casatorit in India in 2008, ea in urma convertirii la islamism a primit un nou prenume islamic. Numele de pe ... (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)