avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu deces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu deces

buna seara. eu am mai postat aici in legatura cu accidentul meu dar nu am mai gasitsubiectul. Am avut un accident rutier soldat cu deces, in urma caruia un pieton a decedat. eu ma aflam pe un drum cu doua benzi de circulatie pe sens cu viteza de 45km/h, cpe un tronson de drum cu limita de viteza de 60, cand pe mijlocul drumului am vazut un grup de pietoni. am trecut de pe banda a 2-a pe prima banda timp in care grupul s-a angajat in traversare unde nu era nici o trecere de pietoni. au trecut 3 eu am incercat sa ii evit pericolul aproape ca trecuse cand intr-o fractiune de secunda a aparut si cel de-al patrulea care ramasese in urma si care, ulterior am aflat ca s-a oprit brusc, el vorbea si la tel si probabil nu a fost atent. A urmat o expertiza judiciara cu rezultatul :"starea de pericol a fost creata de pietoni, angajandu-se in traversarea drumului public prin loc nesemnalizat in acest sens si fara sa se asigure ca o poate face in siguranta", "accidentul nu putea fi evitat si nici preveit de conducatoarea autoturismului" cu viteza stabilita de 45 km/h. Mama a cerut o alta expertiza si a invocat mai multe motive cum ar fi lipsa mea de experienta, faptul ca nu am executat manevrele potrivite, ca a tras prietenul meud e volan si toate au fost respinse, motivand ca o noua expertiza este inutila. la sfarsit apare asa " drept pentru care, in temeiul art. 67 c.p.p.. si nu stiu ce inseamna. si dispun : 1 Respingerea solicitarii partii civile Marin Valentina de efectuare a unei noi expertize tehnice auto
2 Prezenta rezolutie se comunica.
Daca imi poate spune cineva ce se intampla mai departe. sau daca ar trebui sa imi angajez avocat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:34, 25 Martie 2011
pai referitor la dosarul care a fost instrumentat ce rezolutie ati primit ?
acum nu este vorba decat de faptul ca i s-a respins cererea de a se face o noua expertiza partii civile .
are posibilitatea de a ataca rezolutia dar nu cred ca o sa va afecteze pe dvs.
S-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva dumneavoastra?
pai de cand dosarul a fost trimis la parchet este singura rezolutie pe care am primit-o. acum nu stiu ce se va intampla mai departe adica care este procedura, fiind in necunostinta de proceduri juridica poate ca par stupide intrebarile mele. Si nu mai stiu ce este cu articolul 67 c.p.p poate imi expliicati dumneavoastra. 2 din grupul de pietoni au declarat ca prietenul meumi-a tras de volan insa in rezolutie se comunica faptul ca din cele doua declaratii pe care le-a dat fiecare numai in una si-au mentinut aceasta afirmatie si se contrazic intre ei unul zice ca a tras cu stanga altul cu dreapta, iar expertiza auto spune ca numai la 23 km/h se putea evita si ca viteza nu se impunea pe sectorul de drum respectiv. Mi-as fi dat zece ani din viata sa nu se fi intamplat, si imi cer scuze ca insist cu unele intamplari.
Va multumesc
nu stiu daca s-a dispus inceperea urmaririi penale , asta e problema mie mis-a comunicat decat rezolutia asta , cea de care am vb mai sus si scrie asa la inceput " Examinand materialul de urmarire penala din dosarul cu numarul de mai sus privind pe D.G.I invinuita de savarsirea infractiunii de ucidere din culpa fapta prev si ped. de art. 178 alin. 1 si 2 cp. precum cererea formulata de partea cifila de efectuare a unei noi expertize auto si apoi urmeaza ce am scris mai sus.
Concluziile raportului de expertiza sunt in favoarea dumneavoastra. Este posibil ca procurorul sa dea neinceperea urmaririi penale, partea civila avand dreptul de a face plangere impotriva rezolutiei. Art.67 CPP este articolul de lege in baza caruia a fost respinsa cererea de efectuare a unei noi expertize.

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu deces ViorelaD ViorelaD Buna ziua, am avut un accident rutier soldat cu deces, pe fondul traversarii neregulamentare. S-a intamplat pe un drum public cu 2 benzi pe sens. Un grup de ... (vezi toată discuția)
Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)