avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum inteleg angajatii statului sa respecte legile
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum inteleg angajatii statului sa respecte legile

Revin cu o mai veche relatare:
In 2002 am cumparat intr-un imobil din Bulevardul Eroilor nr.11, o mansarda si un pod mansardat, de la proprietar (adica de la fiul celui care a construit vila si care si-a dobindit dreptul de proprietate in instanta, fara vreo lege speciala).Din momentul in care am devenit proprietar, am inceput sa am probleme cu unul dintre vecini, care ma tine in procese de tot felul (civile si penale). Inca nu a cistigat nici un proces, dar continua sa imi faca tot felul de reclamatii, la toate institutiile statului: disciplina in constructii , pompieri, distrigaz, ISCIR si la politie uneori si de 3 - 4 ori pe zi.Mai nou sunt suspectata ca fac evaziune fiscala =D> Eu nu locuiesc acolo, dar am reclamatii. La disciplina in constructii am reclamatii (mai nou proces) si la sectorul 5 si la sediul central. Cei de la sect.5, inspectorii cind au venit, mi- au spus ca au ordin sa ma amendeze si nu au ce sa imi faca. M-au sfatuit cum sa reclam anularea amenzii. Mi-au dat amenda (ca si cum s-ar fi construit inca un etaj fara autorzati. Am contestat m-am judecat 10 luni, am cistigat si acum domnul primar "Care este" trebuie sa imi plateasca cheltuieli de judecata. Ce pot sa le fac inspectorilor care sunt direct raspunzatori de acest fapt si de tot stresul pe care mi l-au creat? Ce atitudine sa am fata de inspectorii care au executat un ordin dat de sefii lor, fara sa tina cont de realitate Cum sa ii" tavalesc" ca au dat curs unei comenzi "ïmbecile"? Pot fi trasi la raspunde cumva? Cine imi va "plati"tot acest stres, mersul prin tribunale. Eu cred ca daca nu vor fi trasi cumva la raspun dere vor mai executa "ördine" pentru ca nu au nimic de pierdut si nimeni nu ii va deranja niciodata.
Azi octombrie 2010, acelasi inspector serban, ma suna sa imi aminteasca ca am o amenda de platit si sa ma prezint la primarie sa semnez amenda. Intreb despre ce e vorba si imi spune ca am construit reluind..... . El nici macar nu stie ca i-am actionat in instanta, ca au pierdut si ca au sa imi plateasca cheltuieli de judecata? e fel de institutie este aceasta? Vor iar un proces? De ce? Si daca cumparam arcul de triumf nu aveam atitea probleme. Ce sa fac cu aceste specimene care sunt angajatii statului ? Care nu inteleg sa isi faca meseria si sa nu hartuiasca oamenii? De ce nu exista in legislatie pedeapsa pentru " HARTUIRE" sau este si eu nu stiu? Acum astept sa primesc amenda, sa ma judec iar. De data asta voi ruga avocatul se imi puna un onorariu pe masura, ca sa aibe marean ce plati. Sunt asa de revoltata.

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:24, 13 Octombrie 2010
Formulati plangeri penale pentru abuz in serviciu impotriva functionarilor primariei vinovati de hartuirea dvs si actiune civila in pretentii impotriva primariei pentru a vi se achita daune morale .
Totusi,daca nu puteti dovedi cu probe faptele acestora este posibil sa va actioneze ei in judecata pentru denuntare calomnioasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inteleg institutiile statului, prin angajatii sai, sa respecte legea. Mariyiancu Mariyiancu In 2002 am cumparat intr-un imobil din Bulevardul Eroilor nr.11, o mansarda si un pod mansardat, de la proprietar (adica de la fiul celui care a construit vila ... (vezi toată discuția)
Distanta intre case,autorizatii de demolare si constructie remus.duta remus.duta Buna ziua.Vecinul meu a construit casa lui in urma mea.Cu toate ca avea planul de constructie la 1,5m, el a construit la 0,50m. Acum vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)
Vecini reclamagii miradeiu miradeiu Buna. De un an ne-am mutat la casa noua. Vecinii au facut tot timpul reclamatii: pentru nisipul depozitat la poarta si pentru care aveam autorizatie, pentru ... (vezi toată discuția)