In 2002 am cumparat intr-un imobil din Bulevardul Eroilor nr.11, o mansarda si un pod mansardat, de la proprietar (adica de la fiul celui care a construit vila si care si-a dobindit dreptul de proprietate in instanta, fara vreo lege speciala).Din momentul in care am devenit proprietar, am inceput sa am probleme cu unul dintre vecini, care ma tine in procese de tot felul (civile si penale). Inca nu a cistigat nici un proces, dar continua sa imi faca tot felul de reclamatii, la toate institutiile statului: disciplina in constructii , pompieri, distrigaz, ISCIR si la politie uneori si de 3 - 4 ori pe zi. Eu nu locuiesc acolo, dar am reclamatii. La disciplina in constructii am reclamatii (mai nou proces) si la sectorul 5 si la sediul central. Cei de la sect.5, inspectorii cind au venit, mi- au spus ca au ordin sa ma amendeze si nu au ce sa imi faca. M-au sfatuit cum sa reclam anularea amenzii. Mi-au dat amenda (ca si cum asi fi construit inca un etaj fara autorzati. Am contestat m-am judecat 10 luni, am cistigat si acum domnul primar "Care este" trebuie sa imi plateasca cheltuieli de judecata. Ce pot sa le fac inspectorilor care sunt direct raspunzatori de acest fapt si de tot stresul pe care mi l-au creat? Ce atitudine sa am fata de inspectorii care au executat un ordin dat de sefii lor, fara sa tina cont de realitate Cum sa ii" tavalesc" ca au dat curs unei comenzi "ïmbecile"? Pot fi trasi la raspunde cumva? Cine imi va "plati"tot acest stres, mersul prin tribunale. Eu cred ca daca nu vor fi trasi cumva la raspun dere vor mai executa "ördine" pentru ca nu au nimic de pierdut si nimeni nu ii va deranja niciodata.
Daca masurile disciplinare nu sunt posibile (intelegind ca tocmai de la "sefi' au primit indicatiile sa va amendeze, desi absolut nemeritat este greu sa o faca, dar stiu ei sa..."gaseasca ceva"), atunci trebuie sa fiti multumit cu reparatiile obtinute in instanta, iar in cazul unei "recidive" puteti incerca inclusiv o plangere penala pentru infractiunea de abuz in serviciu impotriva intereselor persoanelor (art.246 C.pen.), utilizind ca probe si actiunile anterioare si hotararile civile de anulare a unor sanctiuni identice, care pot constitui probe pertinente si utile, dar nu sunt in mod absolut obligatorii pentru organele de cercetare si urmarire penala.
Pe cei de la politie (alertati fara motiv intemeiat de "binevoitor") rugati-i sa aiba in vedere si prevederea legala ce stabileste posibilitatea sanctionarii celui ce alerteaza fara motiv intemeiat organle de politie (cf. L.61/1991).
Multumesc ajutor. Incerc sa ma multumesc cu ce a stabilit instanta, dar ma rog sa ii calce tramvaiul, acolo pe unde nu trece. Cred ca e singurul lucru pe care pot sa il fac. Astept raspunsul de la primarie cu data cind imi vor da banii si cum. Cit timp sa astept raspunsul lor ? In somatie le-am spus ca astept raspuns in 15 zile , in caz contrar voi angaja un avocat si un executor, pe care vor fi obligati intr-un fel sa ii plateasca tot ei. Pot sa le blochez un cont, pina la plata datoriei?
:offtopic: Interventie moderator
# Mariyiancu
Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele.
Prin urmare, va invit sa va editati mesajul in care faceti referire la numele celor doi inspectori.