avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta intre case,autorizatii de demolare si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta intre case,autorizatii de demolare si constructie

Buna ziua.Vecinul meu a construit casa lui in urma mea.Cu toate ca avea planul de constructie la 1,5m, el a construit la 0,50m. Acum vrea sa modifice acoperisul casei sale,turnand placa de beton si construind mansarda.Pana acum nu m-a deranjat foarte tare pozitia casei lui,cu toate ca am doua geamuri pe latura vecinatatii noastre,dar acum cu mansarda se schimba lucrurile,deoarece o sa-mi ia toata lumina.V-as ruga,avand in vedere ca distanta dintre casa lui si gard este de 0,50m,iar in proiect este de 1,5m,sa ma lamuriti si pe mine daca aceasta actiune este legala.Trebuie sa ia si autorizatie de demolare in vederea turnarii placii de beton,autorizatie de constructie pentru mansarda?In cazul acesta eu ce pot sa fac?Precizez ca toate lucrarile le face cu asa-zisi "meseriasi".Este legal sa lucreze cu oricine gaseste pe strada,neapeland la cineva autorizat?De unde pot face rost de proiectul lui,avand in vedere ca suntem si in litigiu cu picatura de la streasina?In speranta ca nu am pus prea multe intrebari,va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 13:24, 8 Iunie 2009
Primaria, Inspectoratul de Stat in Constructii...
Veti fi ghidat de altii mai in tema. Ce pot eu sa va spun, ca "patit" este ca: daca faceti o sesizare scrisa si nu o urmariti tot timpul,foarte des si strangand dovezi, oriunde ati face-o in Romania, va fi ignorata, deoarece ori are autorizatia luata intr-un anumit fel, ori in urma reclamatiei o va lua in acel fel. Cunosc si cazuri mai recente...
Oare in ce sector stati? dati un tel. la primarie si cereti informatii ca o persoana care vrea sa construiasca, interesandu-va de ceea ce trebuie sa faceti. Parca stiu ca este obligatoriu sa se puna pe constructie o placa al carei continut sa cuprinda si datele care va intereseaza...va puteti uita in oras...Sunt daor cateva idei, nu sunt de specialitate.

In primul rand va trebui sa va adresati serviciului de "Disciplina in constructii" la Primarie, cu o sesizare scrisa. Ei vor verifica daca vecinul dv respecta autorizatia(daca o are!)
Daca nu are autorizatie, cu atat mai mult, va fi amendat.
Consultati si Codul civil, art 611-614.
Se incalca de asemenea legislatia cu privire la insorire, cititi: Ord. M.S.536/1997(Ministerul Sanatatii-Medicina Mediului)
Si Regulamentul GM007-2000, aprobat prin ordinul 21/N/2000.
Pe aceste legi s-a castigat un proces si s-a stopat o constructie!
Asa cum spune si peraspera, trebuie sa urmariti reclamatiile pe care le faceti, altfel vor fi "uitate " prin sertare si nu veti avea rezultatul sperat si corect.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala intre case vecine maria violeta maria violeta Buna ziua vecina mea isi construieste doua case pe un teren de 300 m si deschidere de 7 m ambele case sunt constuite pe hotar si ambele au o inaltime de ... (vezi toată discuția)
Bloc de 3 etaje construit in zona de p+2+m !!! ao ao ..se intampla in sectorul 5 , pe un tren cu o latime de 17 m si care va avea probabil o inaltime de 12 m.I ntre casa mea si aceasta constructie mai sunt 4 m ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructii aldorin aldorin Cum pot obtine o copie de pe autorizatia de constructie si documenetele aferente in baza carora vecinii spate si fata cladirii mele si-au ridicat si \\" ... (vezi toată discuția)