Buna ziua vecina mea isi construieste doua case pe un teren de 300 m si deschidere de 7 m ambele case sunt constuite pe hotar si ambele au o inaltime de 13m(fara inaltimea fundatiei care este mai inalta decat a noastra) distanta dintre casa mea si a ei e de 3m.Una dintre case nu ne ofera insorire.inaltimea cladirilor este de doua ori mai inalta decat a noastra.asi dori sa stiu daca are dreptul de a le construi fara aprobarea noastra si daca a respectat legea multumesc.
1)In primul rand va trebui sa va adresati serviciului de "Disciplina in constructii" la Primarie, cu o sesizare scrisa. Ei vor verifica daca vecinul dv respecta autorizatia(daca o are!) Imi este greu sa cred ca pe un teren de 300 mp, i s-a dat acordul sa construiasca 2(!!!)cladiri, cu siguranta ar fi depasit POT si CUT.
Daca nu are autorizatie, va fi amendat.
2)Daca a construit pe hotar, avea nevoie de acordul dv notarial pentru a obtine autorizatia de constructie.
3)Se incalca de asemenea legislatia cu privire la insorire, cititi: Ord. M.S.536/1997(Ministerul Sanatatii-Medicina Mediului)
Si Regulamentul GM007-2000, aprobat prin ordinul 21/N/2000.
Pe aceste legi s-a castigat un proces si s-a stopat o constructie!
Sunt multe nereguli in ceea ce ne relatati...