Vecinul m-a anuntat printr-o scrisoare oficiala ca urmeaza sa construiasca un P+2 lipit de calcan si ca trebuie sa ii las in casa pe cei de la Inspectoratul in Constructii ca sa verifice starea calcanului.
Mentionez ca in urma cu cateva luni vecinul mi-a cerut acordul pentru a construi lipit de casa noastra. Noi avem o curte foarte ingusta, in continuarea calcanului, asa ca daca construieste pe linia de proprietate pe toata lungimea terenului ramanem fara lumina. I-am pus niste conditii legate de lumina, el s-a suparat si ne-a amenintat ca va construi si fara acordul nostru.
Va rog sa ne ajutati cu un sfat. Putem face ceva sau vecinul poate construi orice pe terenul lui indiferent de acordul nostru.
Nici macar nu stiu unde sa intreb asa ca asteptam cu speranta sfaturile voastre.
Multumim
Ce inseamna scrisoare oficiala? Semnata si stampilata de cine?
Cei de la Inspectoratul in Constructii nu au astfel de atributii. In cel mai rau caz, poate veni un expert MLPAT, care sa va expertizeze imobilul.
In principiu nu poate construi fara acordul dv. Iar cu privire la lumina si insorire, exista Ordinul M.S.
Potrivit dispozitiilor Ordinului nr. 536/1997, amplasarea cladirilor de locuit trebuie sa asigure insorirea acestora pe o durata de minim o ora si jumatate zilnic, la solstitiul de iarna, a tuturor incaperilor de locuit, iar distanta dintre cladiri trebuie sa fie mai mare sau cel putin egala cu inaltimea cladirii celei mai inalte, pentru a nu se umbri reciproc.
Amplasare casa
Della
am inteles ca in martie 2009 a intrat in vigoare o hotarare locala in Timisoara conform careia nu poti construi decat cu acordul vecinilor dat la primarie sau ... (vezi toată discuția)