avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul vecinilor pentru constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul vecinilor pentru constructie

Buna ziua,

Am o proprietate in Bucuresti, casa + curte, casa este construita calcan in calcan cu un bloc p+3+m, ambele mai vechi de 100 de ani. Doresc sa consolidez si sa extind cu un nivel si mansarda casa. Am obtinut acordul majoritatii vecinilor 8 din 10, doi dintre ei nu vor sa isi dea acordul. Mentionez ca blocul are o curte "interioara" la care au acces o parte dintr locatari (avand geamurile sufrageriilor si bucatariilor), prin urmare, in dreptul curtii cladirea blocului este retrasa cu 4-5 metri de la limita proprietatii. Casa mea, fiind mai veche decat blocul, este construita la limita proprietatii pe toata lungimea limitei, blocul fiind calcan in calcan pina la jumatate iar restul curtea interioara.Motivatia celor doi vecini este ca noua constructie o sa ia lumina vecinilor de la etajul 1 si 2, care au geamuri spre respectiva curte interioara. Dimensiunile curtii respective sunt de aproximativ 5/6 m. (as putea sa atasez o schita a situatiei dar nu stiu cum ...)

Intrebarea mea este daca as putea obtine si alt fel autorizatia de constructie ( se poate obtine o hotarare judecatoreasca care sa inlocuiasca aprobarea vecinilor) si daca da cam care af fi costurile si durata unei astfel de actiuni.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ovidiu L , utilizator 14:25, 5 Mai 2010
Ordinul 536/1997
ART. 2
Amplasarea clădirilor destinate locuinţelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minimum 1 1/2 ore zilnic, la solstiţiul de iarnă, a tuturor încăperilor de locuit. Distanţa dintre clădiri trebuie să fie mai mare sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, pentru a nu se umbri reciproc.
Multumesc frumos, Articolul asta il stiam, cladirile sunt deja calcan in calcan , iar casa construita la limita proprietatii.... de peste 100 de ani, deci nu se prea poate aplica.

M-ar interesa daca acordul vecinilor poate fi substituit de o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul are nevoie de acordul pentru a construi un p+2 lipit de calcan taberecusuflet taberecusuflet Vecinul m-a anuntat printr-o scrisoare oficiala ca urmeaza sa construiasca un P+2 lipit de calcan si ca trebuie sa ii las in casa pe cei de la Inspectoratul in ... (vezi toată discuția)
Amplasare casa Della Della am inteles ca in martie 2009 a intrat in vigoare o hotarare locala in Timisoara conform careia nu poti construi decat cu acordul vecinilor dat la primarie sau ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu vecinul claudia_tura claudia_tura am o problema cu vecinul meu, care doreste neaparat sa-si construiasca un garaj lipit de peretele casei mele. va rog sa-mi spuneti, legal, care este distanta ... (vezi toată discuția)