am inteles ca in martie 2009 a intrat in vigoare o hotarare locala in Timisoara conform careia nu poti construi decat cu acordul vecinilor dat la primarie sau la notar. am cautat pe site-ul primariei si nu o gasesc. are cineva idee unde o gasesc? si e legal sa construiesti la o palma de hat? chiar si cu calcan? nu mai exista legea conform careia poti construi pe hat sau la 1.90? si care sunt drepturile avute de un vecin care ii permit sa nu-si mute gardul daca eu vreau sa construiesc pe hat? (gardul are 10 ani) multumesc mult pentru timpul acordat!
legea spune ca trebuie sa construiesti la o distanta de cel putin 1,5 metri de limitele proprietatii,restul e vrajeala,chestia cu acordul vecinilor e fabulatie dupa parerea mea
@Vali75- e vrajeala ce spui tu! Iti recomand sa citesti mai bine legea! Distanta minima este de 1,9 metri fata de limita de proprietate in cazul in care nu sunt prevazute prin PUZ sau PUG alte restrictii de construire in zona respectiva!
@Delia - puteti sa construiti la limita de proprietate sau sa va lipiti constructia la calcan dar NUMAI cu acordul notarial al vecinilor direct afectati de acea constructi! Daca nu puteti obtine acel acord notarial , automat nu veti putea obtine nici autorizatia de construire!B-)
da imi cer scuze ai dreptate cu distanta de 1,9 metri(art.612 cod civil)insa trebuie completat cu ordinul 536/1997 ,art.2:
Amplasarea clădirilor destinate locuinţelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minimum 1 1/2 ore zilnic, la solstiţiul de iarnă, a tuturor încăperilor de locuit. Distanţa dintre clădiri trebuie să fie mai mare sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, pentru a nu se umbri reciproc.