avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un investitor imobiliar a inceput constructia unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un investitor imobiliar a inceput constructia unui bloc de peste 20 m inaltime ,langa locuinta mea proprietate personala

Buna ziua
As dori sa stiu ce pot face pentru a stopa construirea unui bloc la numai sapte metri distanta de locuinta mea.Arat ca blocul va fi situat in partea de sud a locuintei mele luandu-mi toata lumina soarelui,cat si intimitatea deoarece are balcoane si geamuri pe partea cu locuinta mea, inalta doar de 5 metri.Blocul va avea peste 20 metri (demisol,parter,doua etaje plus mansarda).Locatia este in Sectorul Agricol Ilfov.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 20:01, 2 Martie 2014
Daca executia imobilului se realizeaza pe teren privat sau apartinand domeniului public ,teoretic daca au fost acordate toate avizele ,nu prea aveti ce masuri sa desfasurati
Nu sunteti singurul proprietar care va confruntati cu aspecte de genul celor precizate de dv
1)Sesizati Inspectoratul Teritorial in Constructii.
2)Actiune in instanta pentru nerespectarea Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 536 din 06/23/1997 privind
aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei


Obligati prin aceasta actiune sa intocmeasca un Studiu de insorire prin care sa dovedeasca ca nu incalca prevederile din aceasta lege:
CAP I
Art. 2.
Amplasarea cladirilor destinate locuintelor trebuie sa asigure insorirea acestora pe o durata de minimum 1 1/2 ore zilnic, la solstitiul de iarna, a tuturor incaperilor de locuit. Distanta dintre cladiri trebuie sa fie mai mare sau cel putin egala cu inaltimea cladirii celei mai inalte, pentru a nu se umbri reciproc.


Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor pentru constructie Ovidiu L Ovidiu L Buna ziua, Am o proprietate in Bucuresti, casa + curte, casa este construita calcan in calcan cu un bloc p+3+m, ambele mai vechi de 100 de ani. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Amplasare casa Della Della am inteles ca in martie 2009 a intrat in vigoare o hotarare locala in Timisoara conform careia nu poti construi decat cu acordul vecinilor dat la primarie sau ... (vezi toată discuția)
Vecinul are nevoie de acordul pentru a construi un p+2 lipit de calcan taberecusuflet taberecusuflet Vecinul m-a anuntat printr-o scrisoare oficiala ca urmeaza sa construiasca un P+2 lipit de calcan si ca trebuie sa ii las in casa pe cei de la Inspectoratul in ... (vezi toată discuția)