Am o intreprinere individuala ce produce produse de patiserie ,si tot aici le vand .ce acte contabile am nevoie ? si mai am un punct de desfacere la 20 de m de locul unde produc .trebuie sa-l inregistrez ca punct de lucru ?daca da ,ce acte contabile am nevoie ?tinanad cont ca raportul de productie e la primul punct de lucru .am nevoie de casa de marcat si aici ? cu stima .matei.
desi poate parea o bagatela , obiectul de activitate este destul de complex : avem activitate de productie , comert cu amanuntul , banui ca sunt si salariati ca sa puteti fi eficient ...
Este destul de dificil de stabilit pe forum cam cum ar trebui sa decurga lucrurile dpdv contabil
Cert este ca va trebuie casa de marcat iar pentru restul , fie discutati "live" cu un practician contabil sa va dea macar o schema de lucru si noi sa mai completam eventual, fie , daca aveti experienta ( vad ca ati amintit de un raport de productie ) puneti va rog niste intrebari punctuale .
DA,trebuie inregistrat punctul de lucru acolo unde comercializati produsele..
O contabila buna o sa va expplice absolut tot ce aveti nevoie si pe sediu unde produceti produsele si la magazin:D
din pacate sunt multe de explicat:(
Deschidere punct de lucru
O societate comerciala isi poate deschide puncte de lucru in momentul infiintarii ei sau si dupa acest moment. Deschiderea unui punct de lucru (sau a mai multora) dupa etapa infiintarii firmei se realizeaza prin introducerea si inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului - ceea ce mai este cunoscut sub numele de “mentiuni”, sau sub numele de “acte aditionale”.
Acte necesare pentru punct de lucru
Pentru mentiunile privind inregistrarea si autorizarea de puncte de lucru aveti nevoie de urmatoarele documente:
•Copie dupa contractul de spatiu - pentru locatia in care se va afla punctul de lucru (cu datele de identificare ale proprietarilor)
•In situatia in care veti inchiria un imobil, de la o persoana fizica, pentru punctul de lucru, este necesar Contractul de Inchiriere vizat de Administratia Finantelor Publice. Daca veti inchiria de la o persoana juridica, veti avea nevoie si de o copie a titlului de proprietate sau de administrare a respectivului imobil
•Dosarul se va completa cu Hotararea Adunarii Generale, Act Aditional/Decizie Asociat Unic, ),
•Adeverinta Acord Asociatie de Propietari pentru spatiul in care doriti sa deschideti punctul de lucru - daca este cazul
Este nevoie de prezenta asociatului/asociatilor, a stampilei societatii si de copii ale tuturor actelor societatii comerciale.
Declararea punctului de lucru la Administratia Financiara
Dupa deschiderea punctului de lucru (adica dupa ce au fost eliberate documentele referitoare la acest lucru de catre Registrul Comertului), punctul de lucru trebuie declarat la Administratia Financiara in raza careia va aflati cu sediul social al societatii. Aceasta se va face in termen de 30 de zile. Daca punctul de lucru are mai mult de 5 angajati, este vorba de un sediu secundar ce va trebui declarat si la administratia financiara in raza careia se afla sediul social al societatii si la administratia financiara in raza careia se afla sediul secundar (adica punctul de lucru)
Alte discuții în legătură
Declarare punct de lucru
obee
Buna. Fiind o asociatie in domeniu social, avem diferite sedii secundare unde ne desfasuram activitatea. Aceste sedii se considera a fi puncte de lucru? Daca ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru
sanda37
avand un srl magazin mixt cu punct de lucru ,as dori sa mai deschid un punct de lucru in alt sat din apropiere. ce trebuie sa fac ? unde trebuie sa merg si ... (vezi toată discuția)