Buna seara
Sunt administrator in doua societati cu activitati diferite. Una din societati are nevoie de un autoturism. As putea inchiria contra cost unul din firma cealalta?( de 2 ani il foloseste fara nici un cost , reviziile , piesele, combustibilul le suport din firma in care este inregistrat). Am in obiectul secundar al firmei inchirieri auto,trebuie sa scot certificat contatator pentru aceasta activitate?
Exemplu :
A , proprietara masinii, platitoare de tva
B, beneficiara masinii, neplatitoare de tva
A : emite factura conform calculatiei de mai sus , deduce tva la cumparare combustibil ( in baza exceptiei ,dupa cum aratat ) 682 lei , din care tva 132 lei , plateste 8 lei impozit pe profit ( 50 lei profit x 16%) si cca 60 lei tva de plata ( 132 tva calculat minus cca 60 lei tva deductibil )
B: primeste factura de 682 lei pe care o inregistreaza pe ch. deductibile integral si rezulta o economie de impozit pe profit de 109 lei .( sa presupunem ca B nu face alte venituri, pentru simplitatea calculului )
Contract de comodat
eo
Buna,
Am si eu o intrebare...sau mai multe :)
Se poate face contract de comodat intre 2 persoane juridice, pentru un autoturism proprietatea a persoanei ... (vezi toată discuția)