avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de inchiriere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de inchiriere

Buna seara
Sunt administrator in doua societati cu activitati diferite. Una din societati are nevoie de un autoturism. As putea inchiria contra cost unul din firma cealalta?( de 2 ani il foloseste fara nici un cost , reviziile , piesele, combustibilul le suport din firma in care este inregistrat). Am in obiectul secundar al firmei inchirieri auto,trebuie sa scot certificat contatator pentru aceasta activitate?
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
stefanitaorzan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 19:57, 13 Octombrie 2010
multumesc '
A platitoare de tva'
B neplatitoare
in acest caz ?
Exemplu :
A , proprietara masinii, platitoare de tva
B, beneficiara masinii, neplatitoare de tva

A : emite factura conform calculatiei de mai sus , deduce tva la cumparare combustibil ( in baza exceptiei ,dupa cum aratat ) 682 lei , din care tva 132 lei , plateste 8 lei impozit pe profit ( 50 lei profit x 16%) si cca 60 lei tva de plata ( 132 tva calculat minus cca 60 lei tva deductibil )
B: primeste factura de 682 lei pe care o inregistreaza pe ch. deductibile integral si rezulta o economie de impozit pe profit de 109 lei .( sa presupunem ca B nu face alte venituri, pentru simplitatea calculului )
multumesc foarte mult
cu multa placere
:)
Incercati pe modelele de mai sus sa faceti un calcul concret , sa vedeti care sunt influentele pe cazul real

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitoare de tva si ch cu combustibilul anairam_unid anairam_unid Am o firma neplatitoare de tva infiintata in aprilie 2010 si as vrea sa fac un contract decomodat pt o masina dar nu stiu cum ma poate ajuta la deducerea ch cu ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuiala cu itp la masina pe firma NNorbert NNorbert Buna ziua Avem o masina pe firma la care deduc 50% din combustibil, intrebarea mea ar fi cum se contabilizeaza daca s-a facut ITP-ul pentru masina ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat eo eo Buna, Am si eu o intrebare...sau mai multe :) Se poate face contract de comodat intre 2 persoane juridice, pentru un autoturism proprietatea a persoanei ... (vezi toată discuția)