Am avut un accident rutier anul trecut in decembrie , mi s-a deschis dosar penal de catre politie si trimis in instanta deoarce vatamatul a avut 11 zile de concediu medical.Mentinonez ca s-a lovit usor la cap si a avut nevoie de 3 copci nimic mai mult.Am intrat in depasire pe linie continua si am intrat in coliziune cu ciclomotorul respectiv.Daca nu ii cadea casca de pe cap nu avea absolut nimica , viteza nu am avut si nici baut nu am fost.S-a dat sentinta 6 luni cu suspendare si anularea permisului de conducere si timp de 2 ani si 6 luni sa nu mai am alt accident.Aici nu prea inteleg ce ii cu 2 ani si 6 luni .Intrebarea daca fac recurs si imi iau alt avocat ii posibil sa primesc mai putin si sa nu mi se anuleze carnetul de conducere.S-au cel mai bine ii sa ma inteleg cu vatamatul.Mi-am luat un avocat la inceput dar se pare ca majoritatea iau doar banii restul nu mai conteaza si judecatoarea s-a schimbat pe la mijlocul anului. Cat timp imi ramane in cazier ca am avut accident ca si vatamare corporala.
6 luni reprezinta pedeapsa efectiv aplicata. Cei 2 ani reprezinta termen de incercare. Deci, chiar daca nu veti merge intr-un loc de detentie , ci va veti ispasi pedeapsa acasa, in aceasta perioada- 2 ani si 6 luni trebuie sa fiti foarte atent si sa nu mai incalcati legea, in contrar, beneficiul suspendarii conditionate va poate fi revocat.
- pedeapsa primita este inchisoarea in cuantum de 6 luni , iar ca modalitate de executare suspendarea acesteia pe o perioada compusa din cele 6 luni + 2 ani prevazuri de lege, in mod obligatoriu
- de aici se ajunge la perioada de 2,6 ani , numita termen de incercare, in care d-voastra, daca mai savarsiti orice alta fapta penala si nu numai un accident rutier, pe langa pedeapsa ce o veti primi ptr. cea de a doua infractiune, o veti executa si pe cea de 6 luni( executare efectiva, nu tot suspendare , cu exceptia unor cauze expres prevazute de lege ptr. care puteti executa tot cu suspendare )
- pedeapsa legala ar fi fost cuprinsa intre 3 luni si 2 ani;d-voastra ati primit 6 luni; de aici inteleg ca instanta nu a retinut circumstante atenuante, ptr. ca daca le-ar fi retinut, ar fi coborat pedeapsa sub 3 luni; acum d-voastra hotarati daca formulati sau nu recurs
avocat Cristina Popescu
Daca fac recurs ii posibil sa se reduca pedeapsa ,si ii posibil ca si suma celui vatamat sa fie schimbata , vatamatul a primit 4000 ron .Este posibil sa ma intelg cu el si atunci as primii numai suspedarea carnetului.Mentionez ca a fost prima abatere de genul acesta pana acuma nu am mai avut nici un accident.
Necunoscand actele si lucrarile dosarului,este imposibil pentru cineva"din afara" sa poata emite o parere,dar eu cred ca trebuie sa va exercitati toate caile legale de atac pentru a fi cu constiinta impacata.
Buna seara! Daca mai sunteti in termenul de a formula apel este bine sa-l faceti. Infractiunea pentru care ati fost condamnat poate fi sanctionata si cu amenda penala. Dvs. trebuie sa stiti ca sunteti vinovat de accident. Acesta nu ar fi avut loc daca dvs. respectati regulile de circulatie si nu realizati o depasire pe linie continua. Pedeapsa pe care ati primit-o este una corecta. Aveti insa sanse cu o aparare buna sa-l convingeti pe judecator ca scopul pedepsei poate fi atins si cu amenda. Aveti nevoie de avocat. Mult succes!
Accident
ContSters149013
am avut accident de masina cu mort,m-am judecat si mi-a dat cu suspendare 1 an,am facut apel la decizie,ce vream sa stiu ,mi-au patat cazierul,vreau cazier ... (vezi toată discuția)