avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Act aditional
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Act aditional

Va rog sa ma ajutati intr-o problema...Din cauza bugetului, contractele la achizitii au fost facute pe o perioada de doar 3 luni si au expirat la sf lunii septembrie. Ce facem in continuare avand in vedere art. 6 (3) din H.G. nr. 925/2006, cu modif. si complet. ulterioare, care spune ca nu se poate prelungi durata decat maxim 4 luni si asta in contextul in care contractele ar expira la 31 decembrie. Ce solutii am? Merg pe achizitii directe din SEAP?
Cel mai recent răspuns: viorell2004 , utilizator 19:09, 28 Noiembrie 2010
Raspuns la :Vedeti sa fie motivata Achizitia directa cu Nota justificativa din art.5 al HG 925!

Nota justif cf art.5 din HG 925 NU se face pt achizitie directa. se face doar atunci cand nu este licitatie deschisa sau restransa ci doar pt celelalte -vezi ART.5 HG 925 alin.2 -3 si art 20 si 18 din OUG.

Good point, Liuta....imi scapase acest aspect din rapsunsul lui clement. Ma axasem pe aspectul de executie lucrari!
Puteti face o NFPA, art. 122c) sau e - j), dupa caz,daca arde asa tare. Dar mare grija la justificarea ei.
se poate face o procedura cel putin egala (licitatie,cerere de oferta) ca si prima in functie de fondurile alocate, pentru incheierea unui acord cadru in urma caruia se incheie contracte subsecvente lunare.
Orice achizitie publica trebuie realizata printr-o procedura asa cum cere art 20 din oug 34. Singurele achizitii care nu necesita aplicarea unor proceduri sunt cele exceptate si cele care se incadreaza in art 6 alin 3 din hg 925 si art 19 din oug 34. cum contractul dvs. a expirat in luna septembrie, nu puteti incheia un act aditional de prelungire in conformitate cu art. 6. Daca achizitia initiala a fost sub 15.000 de euro, aveti dreptul de a achizitiona direct produsele neceasare in limita diferentei pana la 15.000 euro. de ex. contract de produse care expira in septembrie de 8000 euro, aveti dreptul de a achizitiona direct pana la finele anului aceleasi produse in valoare de maxim 7.000 euro.

Alte discuții în legătură

Achizitii stefanpetre66 stefanpetre66 daca in cursul anului bugetar s-a mers pe o procedura de cerere de oferta , se poate trece la procedura cumparare directa (vezi toată discuția)
Cu cat se poate prelungi un contract ? cu 1 an /2 ani sau doar 4 luni ? oanaportar oanaportar - conform Art. 6 HG 925/2006 Dispoziţii generale CAPITOLUL I Dispoziţii generale Art. 6 (3) Autoritatea contractantă are dreptul de a prelungi durata ... (vezi toată discuția)
Contract cu scoli bokordani bokordani Buna ziua, Sunt o persoana fizica si doresc sa ofer, impreuna cu un prieten care este de asemenea persoana fizica, contracost binenteles, unei scoli un site. ... (vezi toată discuția)