cat de valabile sunt asa zisele contracte facute cu agentii de turism, atunci cand este nevoie sa recuperam banii de pe niste servicii . In situatia de fata am facut un contract cu o agentie de turism pentru achizitionarea un bilet de avion la Compania Blue Air, cei de la agentie cu toate ca intre noi s-a semnat un contract nu vrea sa-mi dea banii pana ce nu au acceptul lui Blue Air.
Cei de la Blue Air sunt raspunzatori pentru ca au anulat ziua de reintoarcere acasa,si au mutat-o in alta zi , acest lucru nefiind prevazut in contract, eu neputand accepta oferta finala, acum risc sa pierd banii?
ce pot sa fac?
pe cine trebuie sa trag la raspunde?
Bună ziua,
În primul rând trebuie să transmiteți o invitație la conciliere societății contractate conform art 720 indice 1 Cod Procedura Civila. Trebuie să aveți dovada expedierii acestei convocări, cu alte cuvinte va trebui să o transmiteți prin postă cu confirmare de primire.
Convocarea trebuie făcută către agenția de turism.
În cazul în care convocarea nu are efectul scontat puteți acționa societatea în instanța fie prin procedura somației de plată fie pe dreptul comun. În cazul somației de plata nu este necesar această procedura prealabila de conciliere directă, dar vă sfătuiesc să o faceți sperând să nu ajungeți în instanță.