avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ajutor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ajutor

cat de valabile sunt asa zisele contracte facute cu agentii de turism, atunci cand este nevoie sa recuperam banii de pe niste servicii . In situatia de fata am facut un contract cu o agentie de turism pentru achizitionarea un bilet de avion la Compania Blue Air, cei de la agentie cu toate ca intre noi s-a semnat un contract nu vrea sa-mi dea banii pana ce nu au acceptul lui Blue Air.
Cei de la Blue Air sunt raspunzatori pentru ca au anulat ziua de reintoarcere acasa,si au mutat-o in alta zi , acest lucru nefiind prevazut in contract, eu neputand accepta oferta finala, acum risc sa pierd banii?
ce pot sa fac?
pe cine trebuie sa trag la raspunde?

Cel mai recent răspuns: ContSters160568 , utilizator 12:51, 13 Octombrie 2010
Bună ziua,
În primul rând trebuie să transmiteți o invitație la conciliere societății contractate conform art 720 indice 1 Cod Procedura Civila. Trebuie să aveți dovada expedierii acestei convocări, cu alte cuvinte va trebui să o transmiteți prin postă cu confirmare de primire.
Convocarea trebuie făcută către agenția de turism.
În cazul în care convocarea nu are efectul scontat puteți acționa societatea în instanța fie prin procedura somației de plată fie pe dreptul comun. În cazul somației de plata nu este necesar această procedura prealabila de conciliere directă, dar vă sfătuiesc să o faceți sperând să nu ajungeți în instanță.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la conciliere ana24 ana24 o simpla notificare prin care solicit celeilalte parti solutionarea pe cale amiabila, la care am anexat si actele pe care imi intemeiez pretentia poate fi ... (vezi toată discuția)
Convocarea la conciliere AnnaGabrielA AnnaGabrielA buna ziua! in cazul in care convocarea la conciliere s-a facut dar nu exista confirmare de primire sau o dovada ca partea somata a primit convocarea ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in luna septembrie 2022 am cumparat un bilet de avion ... Virginel Lazar Virginel Lazar Buna ziua , in luna septembrie 2022 am cumparat un bilet de avion Bucuresti -Londra prin agentia eDreams cu compania de zbor Blue air. Zborul a fost anulat de ... (vezi toată discuția)