Pot suspenda un proces de retrocedare in care am facut recurs si eu si una din partile reclamate pe motiv ca nu reusesc sa citez cealalta parte reclamata, aflata in Franta care refuza primirea citatiilor, fara riscul reluarii la cererea celeilalte parti
Am un recurs la Curtea de Apel intr-un proces de retrocedare a locuintei nationalizate a parintilor mei. La faza anterioara mi s-a recunoscut dreptul de proprietate, dar nu s-a anulat dreptul de proprietate al celor care cumparasera abuziv locuinta. Locuinta a fost impartita in doua (apartament si garsoniera)si cumparata de cei care au stat initial in ea si de cea care ii ingrijea. Intre timp cei care au cumparat apartamentul au decedat si locuinta a revenit fiicei lor care sta in Franta. Desi initial a avut un avocat, la recursul facut de mine si de cea care a cumparat garsoniera, doamna din Franta nu si-a mai angajat avocat in tara si refuza constant sa primeasca notificarile, fapt ce ne impiedica sa realizam peocedura de citare. De cativa ani, am incercat tot ce este posibil pentru realizarea procedurii de citare dar nu am reusit. Problema este ca in Franta nu se admite afisarea la usa celui citat(am incercat cu executor francez, dar acesta a facut procedura franceza, care prevede bilet de anuntare a trecerii pe la cel citat, care tebuie sa ridice actele de la birou, dublat de trimiterea actelor prin posta), iar instanta romana nu vrea decat prin afisare, desi am explicat ca in Franta nu se practica. In aceasta situatie imposibila, am fost sfatuiti sa suspendam procesul un an, pentru a ramane definitiva decizia initiala si sa ne judecam in continuare prin compararea actelor noastre de proprietate cu cele ale celor ce au cumparat recent locuinta. Intrebarea care mi-o pun este daca, suspendand procesul pe motivul imposibilitatii contactarii unuia din reclamati, nu este posibil ca, celalalt reclamat, care a facut si el recurs sa reia procesul dupa un an si s-o luam de la capat. Imi este teama de acest lucru deoarece stiu ca cele doua parti sunt intelese si colaboreaza. Mi s-a spus ca cealalta parte nu poate relua procesul decat daca solutioneaza motivul suspendarii. Este adevarat? Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?
Dupa opinia mea cred ca ar fi in interesul d-voastra. sa nu suspendati cauza, ci sa lasati instanta sa procedeze cum stie ea privitor la citarea intimatei.
vi s-a spus bine.daca se solicita repunerea pe rol dupa suspendare trebuie rezolvata problema pt care a fost suspendata cauza.e o varianta sa suspendati cauza.