avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum trebuie procedat pentru a putea indeplini ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum trebuie procedat pentru a putea indeplini procedura legala de citare in situatia in care reclamatul, de origine romana, are domiciliul stabil in Franta si nu vrea sa primeasca citatiile?

Am urmatoarea situatie: Suntem intrun proces imobiliar, care dureaza de peste zece ani, in prezent fiind la recurs la Curtea de Apel. De c.c.a. 3 ani nu reusim sa facem procedura pentru judecata pentru ca unul dintre reclamati are domiciliul stabil in Franta si desi a participat la proces pana la recurs, acum nu si-a mai angajat avocat si nu semneaza de primirea citatiilor(desi stim ca tine legatura prin alt reclamat care sta in acelasi imobil). Dupa ce am facut adresa la politie si ni s-a raspuns acum 7-8 luni ca a locuit si locuieste acolo, la ultimul termen a venit raspuns ca si-a schimbat adresa de domiciliu. Sunt cunvins ca in continuare nu va semna de primirea citatiilor. Cum trebuie procedat pentru a putea indeplini procedura legala de citare in aceasta situatie. Am inteles ca in Franta nu se poate face citarea prin afisare la domiciliu. Este asa? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 10 Aprilie 2011
In conformitate cu dispozitiile codului de procedura civila, cei aflati in strainatate, avand domiciliul cunoscut,se vor cita prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Cu ocazia citarii, instanta aduce la cunostinta persoanei in cauza, faptul ca are obligatia de a-si alege domiciliul procedural in Romania, unde urmeaza a se comunica toate actele de procedura, iar in cazul in care persoana nu se conformeaza obligatiei mentionate, comunicarile vor fi facute cu scrisoare recomandata, astfel ca recipisa de predare catre posta Ro, a scrisorii in care se vor mentiona inscrisurile ce au fost expediate, va tine loc de dovada a indeplinirii procedurii.
~ Conținut șters la cerere ~
Procedura civila prevede posibilitate citarii in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar de larga circulatie, publicare care trebuie sa se faca cu cel putin 15 zile inainte de data procesului.
simonette12 a scris:

Procedura civila prevede posibilitate citarii in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar de larga circulatie, publicare care trebuie sa se faca cu cel putin 15 zile inainte de data procesului.

Aha...asa ma gandeam si eu :))
Celui citat, nu-i ramane decat sa citeasca toata presa nationala si internationala....ca sa afle ca a fost citat legal.
Intortocheate sunt caile Domnului, dar si mai intortocheate sunt caile poporului roman.
O seara placuta.
In speta, sunt aplicabile prevederile Legii nr.189/2003 si nu cele ale Codului de procedura civila ... Dispozitiile acestei legi reglementeaza conditiile in care se efectueaza:
a) comunicarea de acte judiciare si extrajudiciare in si din strainatate;
b) obtinerea de probe prin comisii rogatorii internationale;
c) transmiterea/obtinerea de informatii asupra dreptului strain;
d) accesul la justitie al strainului.

Alte discuții în legătură

Cum pot indeplini procedura de judecata intrun proces imobiliar, cand reclamatulde nationalitate romana, are domicilul stabil in franta si nu semnaza de primirea citatiilor? stancescu constantin stancescu constantin Am urmatoarea situatie: Suntem intrun proces imobiliar, care dureaza de peste zece ani, in prezent fiind la recurs la Curtea de Apel. De c.c.a. 3 ani nu reusim ... (vezi toată discuția)
Procedura citare persoana domiciliata in paris care nu raspunde la citatii stancescu constantin stancescu constantin Sunt in proces de retocedare cu o persoana de origine romana cu domiciliul in Paris. De cativa ani incerc sa realizez procedura de citare prin diverse ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate dianapopa dianapopa buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. situatia este urmatoarea: am dat nastere unui copil rezultat dintr-o relatie neconcretizata legal. tatal biologic nu ... (vezi toată discuția)