avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura citare persoana domiciliata in Paris care nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura citare persoana domiciliata in Paris care nu raspunde la citatii

Sunt in proces de retocedare cu o persoana de origine romana cu domiciliul in Paris. De cativa ani incerc sa realizez procedura de citare prin diverse modalitati(ambasada, recomandata) si nu reusesc datorita faptului ca, desi locuieste la adresa respectiva, se eschiveaza de la primirea citatiei. La ultimul termen de judecata am solicitat citarea prin mica publicitate si am fost refuzat datorita faptului ca art.95 din codul civil prevede aceasta situatie numai atunci cand nu se cunoaste adresa reclamatului, desi Legea 189/2003 privind asistenta juridica internationala spune la art.8(2) ca"in cazul in care destinatarul refuza primirea actelor sau nu locuieste la adresa indicata de reclamant, autoritatea juridica romana va proceda conform normelor relevante din dreptul comun. Citarea prin publicitate se face cu cel putin....". Cum trebuie procedat in aceasta situatie pentru a realiza procedura? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:36, 27 Mai 2010
Cand se returneaza procedura de citare ,ce scrie la motivul returnarii ?
ca nu este prezenta la domiciliu.
trimiteti-i recomandata cu confirmare de primire . tot astfel puteti trimite prin DHL , cu confirmare de primire .
va costa mai mult , dar veti putea depune confirmarea de primire la dosar .
Facati dovada ca domiciliul din Franta al respectivei persoane este cel la care a fost citata.
Aceasta dovada se poate face prin a se solicita , politiei franceze relatii cu privire la domiciliul acelei persoane.
Reiterati,dupa sosirea relatiilor,cererea de a fi citata si prin publicitate in presa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie procedat pentru a putea indeplini procedura legala de citare in situatia in care reclamatul, de origine romana, are domiciliul stabil in franta si nu vrea sa primeasca citatiile? stancescu constantin stancescu constantin Am urmatoarea situatie: Suntem intrun proces imobiliar, care dureaza de peste zece ani, in prezent fiind la recurs la Curtea de Apel. De c.c.a. 3 ani nu reusim ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate dianapopa dianapopa buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. situatia este urmatoarea: am dat nastere unui copil rezultat dintr-o relatie neconcretizata legal. tatal biologic nu ... (vezi toată discuția)
Citarea prin publicitate. despre criteriile corecte /legale /echitabile funcție de care se ia mãsura citãrii prin publicitate Popescu2012 Popescu2012 1. Când poate fi citat pârâtul prin publicitate la ziar sau la ușa instantei? (cpc 95.1) 2. Funcție de ce criterii legale /corecte /echitabile ... (vezi toată discuția)