avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lipsa de Procedura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lipsa de Procedura

1.Explicati-mi si mie va rog ce inseamna lipsa de procedura si cand e cazul sa o invoci?

2. O societate comercial e obligata sa compara in fata instantei in procesul unde este parte civila, vatamata, (furt)? Cand i se poate opune aceasta lipsa de procedura? Fara prezenta cj al firmei nu se poate desfasura procesul?

Multumiri!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 08:49, 14 Septembrie 2009
1. lipsa de procedura apare atunci cand procedura de citare fata de una din parti nu a fost corect indeplinita. e o problema de ordine publica, instanta este obligata sa verifice la fiecare termen daca procedura este completa. nu poate fi invocata oricand de o parte.

2. o societate comerciala nu poate fi obligata sa se prezinte la judecata. este dreptul ei de a stabili cum isi apara interesele. poate desemna un reprezentant, formula cereri, propune probe, sau poate sta in pasivitate, in situatia in care este parata.
daca este reclamanta si nu doreste sa trimita mereu un reprezentant in instanta, poate solicita judecata in lipsa, conform art. 242 alin 2 c. pr. civ.
Nu suntem nici parata nici reclamanta. Suntem parte civila.



Daca nu am cerut pana acum..al treilea termen...judecarea si in lipsa noastra, e lipsa de procedura daca nu ne prezentam?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2008
dorinv, utilizator
romibaro, vezi ca omul vb despre o cauza penala!
o cauza penala nu are nicio treaba cu invocarea judecarii in lipsa!

Lipsa de procedura nu este tot una cu lipsa dvs. la termenul de judecata.
Se poate judeca procesul si in lipsa dvs.
am facut o ordonanta presedintiala pt vizitare minor in care am cerut sa se faca fara citare iar raspunsul a fost ca se amana judecarea cauzei fata de lipsa de procedura atat cu reclamanta cat si cu paratul,imi puteti explica va rog ce inseamna exact!
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Recursul - primul termen - timbru judiciar Pasare1 Pasare1 Daca la primul termen al recursului Instanta de Judecata constata ca nu a fost platit timbrul Juiciar - taxa pentru recurs poate anula Cererea de Recurs ... (vezi toată discuția)
Tribunal cercetasa cercetasa Informaţii detaliate despre dosar Obiect dosar: traficul de persoane (Legea 678/2001 art. 12) Materia juridică: Penal Stadiu procesual: Fond ... (vezi toată discuția)
Neintelegere termeni alex_gav alex_gav Ce insemna - lipsă procedură cu părţile. Se menţin dispoziţiile încheierii anterioare; cu toate ca eu am trimis un inscris ca judecata sa se faca in ... (vezi toată discuția)