avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recursul - Primul Termen - Timbru Judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recursul - Primul Termen - Timbru Judiciar

Daca la primul termen al recursului Instanta de Judecata constata ca nu a fost platit timbrul Juiciar - taxa pentru recurs poate anula Cererea de Recurs ?
Deasemeni constata ca pentru unul din intimatul- parat nu a fost indeplinita procedura de citare poate acorda un nou termen ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Pasare1 , utilizator 10:47, 6 Februarie 2012
buna seara ,
daca nu s-a citat partea cu mentiunea de a achita taxa de timbtu suma si timbrul judiciar la primul termen nu se poate invocat exceptia netimbrarii ,in ce priveste neindeplinirea procedurii de citare cu o parte duce la acordarea unui nou termen ,consultati un avocat pentru mai multe lamurii
bafta
Se anuleaza ca, netimbrata actiunea de recurs.
La cea de a doua intrebare, instanta acorda un nou termen pentru indeplinirea procedurii de citare cu paratul.
Depinde insa de judecator .
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
ContSters140930, utilizator
Fiind lipsa de procedura,taxa poate fi platita pana la termenul care va urma.
Va multumesc pentru raspunsul prompt - calificat.
mecanic auto a scris:
Se anuleaza ca, netimbrata actiunea de recurs. La cea de a doua intrebare, instanta acorda un nou termen pentru indeplinirea procedurii de citare cu paratul.

Un judecator nu poate, in acelasi dosar si la acelasi termen, sa anuleze ca netimbrata cererea si sa acorde termen. Ar insemna ca, la acelasi termen, a solutionat cauza si totodata a amanat-o, ceea ce nu este posibil.



@Pasare1

Daca este lipsa de procedura cu una din parti, instanta este obligata sa amane judecarea pricinii, dispunand refacerea procedurii de citare. Intr-o cauza nu se poate dispune nicio masura pana cand partile nu sunt legal citate iar la dosar nu exista dovezile de indeplinire a procedurii de citare.

Alte discuții în legătură

Apel atomol atomol Buna ziua ! Reclamantul a pierdut procesul pe fond si a facut apel . Paratul nu poate fi gasit pentru a fi citat .si s-a amanat de 8 ori din cauza asta . Nici ... (vezi toată discuția)
Respingerea exceptiei netimbrarii leonida leonida daca s-a facut cerere de recurs fara a se achita taxa de timbru si timbrul judiciar iar primul termen sa amanat pt. a i se pune in vedere sa achite taxa de ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces tanis tanis Ce se intampla daca fratele meu nu se poate prezenta la primul termen la un proces civil intentat de catre el si nu a platit nici taxa de 12 lei si timbrul ... (vezi toată discuția)