avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lipsa de Procedura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lipsa de Procedura

1.Explicati-mi si mie va rog ce inseamna lipsa de procedura si cand e cazul sa o invoci?

2. O societate comercial e obligata sa compara in fata instantei in procesul unde este parte civila, vatamata, (furt)? Cand i se poate opune aceasta lipsa de procedura? Fara prezenta cj al firmei nu se poate desfasura procesul?

Multumiri!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 08:49, 14 Septembrie 2009
Procedura de citare consta in emiterea unei citatii catre o parte din proces.Citatia respectiva este compusa din citatia propriuzisa care ramane la domiciliul persoanei/sediul societatii citate,fie prin semnatura de primire,fie prin afisare.A doua parte a citatiei este alcatuita din "procesul verbal de indeplinire a procedurii de citare",care are toate datele de pe citatia propriuzisa,insa pe acesta la diferitele sale rubrici, se fac mentiuni cu privire la modul in care a fost inmanata prima parte(citatia propriuzisa)de catre cel care o imaneaza,agent,posta,firma de curierat.Cand se inmaneaza citatia ,se da prima parte a actului persoanei fizice sau juridice sau este afisata la adresa,sediul ei, sau la locul dispus de instanta.
A doua parte cu toate mentiunile necesare se trimite instantei care a dispus citarea,cu mentiunile despre care am facut vorbire.
Aceasta a doua parte se ataseaza la dosarul cauze pentru fiecare procedura de citare dispusa de instanta..
Daca aceasta a doua parte este completata incorect sau daca nu ajunge la instanta,aceasta considera ca procedura de citare nu a fost indeplinita.
Da.
Intr-o astfel de situatie instanta de judecata este obligata sa amane judecarea cauzei si acordarea unui nou termen de judecata in vederea citarii tuturor partilor din proces.
Nu se poate judeca o ordananta presedintiala pentru vizitare minor fara citarea partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recursul - primul termen - timbru judiciar Pasare1 Pasare1 Daca la primul termen al recursului Instanta de Judecata constata ca nu a fost platit timbrul Juiciar - taxa pentru recurs poate anula Cererea de Recurs ... (vezi toată discuția)
Tribunal cercetasa cercetasa Informaţii detaliate despre dosar Obiect dosar: traficul de persoane (Legea 678/2001 art. 12) Materia juridică: Penal Stadiu procesual: Fond ... (vezi toată discuția)
Neintelegere termeni alex_gav alex_gav Ce insemna - lipsă procedură cu părţile. Se menţin dispoziţiile încheierii anterioare; cu toate ca eu am trimis un inscris ca judecata sa se faca in ... (vezi toată discuția)