Buna ziua.apelez din nou la dumneavoastra.Ma contactat banca prin e-mail sa imi solicite niste acte in original de la un contract de credit imobiliar facut acum 2 ani.Ei spun ca nu sunt la dosar.Eu nu am decat copii acasa pentru ca cele originale s0au depus la dosar pentru ca altfel nu se acorda creditul e logic.Ce ar trebui sa fac eu acuma,sa umblu iar pe drumuri sa scot aceste acte din nou pe cheltuiala mea?nici macar copiile de pe buletine zic ei ca nu le au.cum e posibil asa ceva?
pai sigur nu este in regula.
eu stiu ca daca banca nu mai are absolut toate actele, pe baza carato a acordat un creditul, in original si cu semnatura titularului pe ele este de rau ...pentru banca.
NU au documente in baza caruia sa mai sustina ca au acordat acel credit, deci li se refuza incuvintarea executari silite. acum Nu stiu cum sta treaba daca aveti si ipoteca, dar trebuie sa aiba niste consecinte.
Situatia ar putea fi benefica si pt dvs cu toate ca aveti ipoteca.
am luat un credit de la ei ca sa achizitionez un apartament garantia fiind acel apartament care sa cumparat cu banii de pe credit.
e-mailul suna asa
"remedieri credit ipotecar numele.....................
Buna ziua,
In conformitate cu prevederile contractului de credit incheiat de dvs cu banca, in urma verificarilor dosarului de credit s-au identificat urmatoarele deficiente:
1) lipseste mentiunea cf cu originalul , in original , semnatura si numele in clar a celui care a semnat pe copiile atasate ;
2) lipseste incheierea de intabulare a dreptului de ipoteca nr. ............. in original;
3) lipseste extrasul de carte funciara de informare nr. ............... in original;
In vederea remedierii cererii , avem rugamintea de a ne trimite cat mai urgent aceste acte , prin posta, in atentia : ..............
Sa fie sanatosi.
Spuneti-le ca le aduceti actele dar ca timpul dumneavoastra costa. 100 lei ora. Sau sa si le ia singuri.
Pentru semnatura si mentiunea "conform cu originalul" spuneti-le ca faceti o exceptie si le veti furniza fara cost.
Sa vina un functionar la dumneavoastra la birou sau acasa si sa le ia.
exact ce va spuneam, fara cele documente ei vor intampina probleme in a recupera bani daca dvs nu mai platiti ratele.
au acordat un credit, dupa cerintele de la acel moment, acum daca le schimba sa fie sanatosi. daca a incalcat propriile reguli ofiterul de credit e treaba lor.
peste 2 ani va mai cere cine stie ce alte acte....si tot asa.
nu va lasati intimidat
buna ziua, am si eu o intrebare legata de acest subiect.in anul 2007 am facut un credit de nevoi personale cu ipoteca pe apartamentul socrilor mei.acum dupa 4 ani socrii mei au nevoie de acte pt o oarecare problema si ei spun ca actele originale sunt la banca.eu stiam ca sunt doar copii.la banca mi s-a spus ca actele sunt arhivate tezaurul bancii si nu se pot scoate pana la finalizarea creditului care este pe o durata de 25 de ani.cum pot face sa scot macar o copie la contract si intabulare???am dreptul sa anulez actele si sa fac altele pe cheltuiala mea?de ce tin ei originalele?cum pot sa fiu sigura ca sunt originalele la ei pt ca acum am intrat in panica?va multumesc anticipat