avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare apartament

Buna ziua! Fiica mea urmeaza sa se casatoreasca anul viitor. Parintii mei au hotarat acum sa ii faca contract de vanzare -cumparare (cu clauza de intretinere )pt. apartamentul pe care il au. Vor sa faca acest lucru inainte de casatorie pt. ca sotul ei sa nu aiba nici un drept asupra acestui apartament. Pt. ca fiica mea si viitorul ei sot sunt plecati in strainatate, e foarte posibil sa nu poata venii sa semneze actele decat cu 3-4 saptamani inainte de nunta. Viitorul ei sot chiar nu va avea dreptul la acest apartament ( daca ei erau deja in concubinaj la data semnarii acelui act si va contribui si el la "intretinerea" celor doi)? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: erika67 , utilizator 20:22, 14 Octombrie 2010
Nu va avea niciun drept asupra apartamentului respectiv, insa daca pastraza facturile si chitantele poate cel mult sa aiba un drept de creanta ce rezida din coparticiparea sa la intretinerea celor doi parinti ai sotiei.
stati linistita, viitorul sot al fiicei dvs nu va avea niciun drept de proprietate asupra casei.totul e ca parintii dvs sa ii vanda casei fiicei dvs inainte de casatorie.
Buna seara! Asa este. Nu va avea nici un drept. Asa cum v-a spus deja colegul meu poate avea cel mult un drept de creanta asupra intretinerii prestate, adica sa ceara banii care i-a cheltuit cu intretinerea.
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bani divort cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pt ca sotul sa nu-mi ia banii la divort. Situatia este urmatoarea: - salariul meu este cel putin dublu fata ... (vezi toată discuția)
Dreptul de propietate af50 af50 Buna ziua. Ma numesc Fercu Ana si as dori sa stiu daca fac donatie pe un apartament fiicei mele eu avand un singur copil, sunt vaduva,iar fiica mea se ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat negonic negonic Sunt casatorit legal de 23 ani .Aproximativ 5 ani am trait in concubinaj .Pe 8 iunie avem divortul . Problema va fi la partajare si doresc urgent un raspuns ... (vezi toată discuția)