avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri comune-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri comune-partaj

Buna ziua, as dori niste lamurile in doua probleme si anume:1. ce se intampla cu persoana care in timpul unui proces de divort spune ca nu are nici un venit ( referitor stabilire pensie alimentara) , iar eu descoper ca in aceeasi perioada el avea societate comerciala; 2. daca aceasta societate este bun comun intra la partaj avand in vedere ca este unic asociat deoarece eu eram functionar public la aceea vreme. va rog sa ma lamuriti si pe mine cum stau lucrurile.
Va multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: marlyne , utilizator 22:30, 13 Octombrie 2010
1. Va fi obligata sa plateasca o suma de bani stabilita de catre instanta de judecata, ce rezulta din dividentele incasate, ori daca nu a incasat asa ceva, si nu va putea plati nu o veti putea da in judecata in penal.
2. Societatea nu este un bun comun, ci a aceluia care are o forma de participatie, adica este asociat ori actionar, deci nu intra la partaj.
Imi pare rau , dar cred ca nu -am facut inteleasa si anume: aceasta societate a fost facuta in timpul casatoriei si pentru ca eu eram functionar public ( nu aveam voie prin lege sa detin o societate comerciala) nu am avut com sa fiu nici macar actionar cu un procent de 1%. Sa inteleg ca datorita faptului ca asa era situatia in momentul respectiv el se va alege cu o societate si eu cu nimic?
Unde este dreptatea ?
da, societatea e bun propriu.si opinia mea este ca sotul va fi obligat la plata unei pensii raportata la venitul minim pe economie.
va multumesc pentru un raspuns foarte ambigu. De fapt nu mai exista notiunea de bun comun intr-o casatorie ci doar de bunul fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz - partaj marlyne marlyne Buna ziua, as dori o parere legala in urmatorul caz: procesul de divort fiind pe rol, fostul sot si-a infiintat o firma de care nu a pomenit in instanta, ... (vezi toată discuția)
Actiuni fara drept de vot, repartizarea diferita a profitului JORIDA JORIDA AS DORI AJUTOR REFERITOR LA O PROBLEMA IN MATERIA S.C. N ACTUL CONSTITUTIV AL S.A. RESPETIV SE PREVEDE CA ACTIUNILE CONFERA DREPT EGAL DE VOT SI PARTICIPATIA ... (vezi toată discuția)
Partaj firma intre soti divortati f.m f.m Cum se face partajul in cazul unei firme infiintata pe numele unui sot in timpul casatoriei ;ce drepturi la partaj ,are sotul care nu a fost asociat in firma . (vezi toată discuția)