avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua! Doua persoane casatorite de 35 de ani locuiesc in casa parintilor. Au un apartament pe numele lor in alta localitate! Se cearta si el cere divort. Ea pleaca si locuieste in acel apartament. La data pronuntarii divortului si inceperea partajului, cele doua persoane divortate vor fi nevoite sa se suporte in aceeasi locuinta pana la finalizarea actiunii, sau vor fi obligati sa stea separat? Ea in apartamentul ,bun comun, ce urmeaza a fi impartit si el in casa parintilor, unde au stat cei doi 6 ani inainte de divort? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:20, 13 Octombrie 2010
Cei doi soti pot opta fie a locui sub acelasi acoperis si ma refer aici la bunul comun, fie sa locuiasca separat ,unul in acel apartament si altul la parinti.
Cu alte cuvinte nu-i poate obliga nimeni sa convietuiasca in acelasi imobil pana la solutionarea actiunii de partaj.
Nimeni (adult )nu poate fi obligat sa stea intr-o anumita locuinta.
Dupa finalizarea partajului, cel ce dobandeste bunul imobil , poate dispune de el cum doreste.
Multumesc pentru raspuns! Este de preferat ca instanta , la demararea partajului sa le "recomande" ca pana la incheierea procesului de partaj, sa locuiasca : el , la parinti unde a stat si pana acum , si ea in bunul comun, asta pentru a o scapa de violenta verbala si fizica a sotului! Ca doar n-a plecat femeia dupa 35 de ani de casnicie de bine de la el! N-a mai suportat bataile si batjocura !
instanta nu va recomanda nimic.doamna sa aibe rabdare pana la finalizarea divortului si partajului.casa se va imparti in cote de 1/2 fiecaruia dintre soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un minor mihaela_ mihaela_ Buna ziua.Familia noastra are patru membrii:mama,tata,un baiat de 16 ani si eu de 21.Tata este un alcoolic.Am uitat vremea in care avea rolul de tata si nu de ... (vezi toată discuția)
Pot obliga fosta sotie la plata chirie pt ap.meu propriu in care ea locuieste dupa divort dan-adrian dan-adrian buna ziua, am divortat, cei 2 copii fiind incredintati fostei sotii; am locuit impreuna cu acestia in acel apartament, pana la separarea in fapt; ea a ramas ... (vezi toată discuția)
Partajul parintilor si situatia copilului major danube_daughter danube_daughter Buna ziua, Vorbesc in numele prietenului meu, care se afla intr-o situatie familial delicata si ar dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu divortul ... (vezi toată discuția)