avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Imputernicire avocatiala(?)
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Imputernicire avocatiala(?)

Buna ziua,

O persoana fizica nedeplasabila(cu infirmitate de exemplu) poate imputernici alta persoana fizica printr-o Imputernicire incheiata de un avocat, sa poata depune/ridica acte de la o Autoritate/Institutie publica?
Sau este nevoie de o Imputernicire incheiata de un notar?
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 22:55, 13 Octombrie 2010
Este nevoie de o imputernicire notariala. Faceti o cerere la notar, sa vina notarul acasa sa va tehnoredacteze imputernicirea. Pe incheierea de autentificare notariala se va scrie ca notarul s-a prezentat la domiciul presoanei.
procura notariala.
avocatul in baza imputernicirii avocatiale va poate reprezenta in fata oricarei institutii publice, inclusiv sa depuna si sa ridice acte
avocat cristina popescu
avocat Cristina Popescu a scris:

avocatul in baza imputernicirii avocatiale va poate reprezenta in fata oricarei institutii publice, inclusiv sa depuna si sa ridice acte
avocat cristina popescu

avocatul DA. corect.

dar userul nostru intreba daca o pf poate imputernici o alta pf prin intermediul unui act incheiat de un avocat (tert fata de cei doi), adica avocatul sa aiba fix rolul notarului, nu al unui mandatar.
iar aici raspunsul este NU. daca e normal/corect e alta poveste #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cretificate de nastere ilirjan24 ilirjan24 buna ziua.am si eu o intrebare...cum este posibil ca parinti unei majorene nu poate scoateva ,ultumesc un certificat de nastere de la primarie,nici macar cu ... (vezi toată discuția)
Am resedinta in strainatate. legalizare imputernicire la succesiune. bellman bellman Am resedinta in strainatate. In Romania la succesiunea dupa tatal meu vreau sa o imputernicesc pe mama mea sa ma reprezinte. Datorita unui accident nu ma pot ... (vezi toată discuția)
Medierea prin avocat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti se poate face medierea prin avocat daca clientul nu se afla in tara? Ambele parti sunt plecate din tara si probabil doar avocatul sau avocatii ... (vezi toată discuția)