avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achitarea creditului bancar de catre un tert interesat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achitarea creditului bancar de catre un tert interesat sau de catre garant

Speta mea e cam complicata:
Un credit bancar al unuia dintre soti este garantat cu un imobil bun comun al ambilor soti. Are dreptul sotul neimplicat in contractul de credit sa achite creditul garantat cu ipoteca asupra bunului comun, chiar si fara consimtamantul sotului creditor? Eu as opina ca da, pentru ca-asi justifica interesul prin degrevarea imobilului de sarcini, chiar si inainte de incetarea contractului de credit. As aprecia cateva opinii, eventual explicate
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2008
Cabinet avocat Mitoseriu Ciprian, Avocat
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 21:47, 16 Ianuarie 2008
Da, pentru ca in principu plata poate fi facuta de orice persoana, cu doua exceptii:
- in cazul obligatiilor de a face intuitu personae
- cand partile au convenit ca plata sa nu fie facuta de altcineva decat debitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa ma asigur ca fiul meu va avea o casa a lui? ContSters67900 ContSters67900 In urma divortului am ramas cu un apartament de 3 camere ipotecat pentru suma de 41.000 CHF adica cam jumatate din valoarea lui de piata. In acest apartament ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creanta (contract de credit) stefanmihail stefanmihail Contractul de cesiune creanta dintr-un contract de credit credit este titlu executoriu , ca si contractul de credit? Adica , banca a cesionat creanta. ... (vezi toată discuția)
Schimbare titular drept de proprietate romibaro romibaro in timpul casatoriei, sotul cumpara un tren. pe act se mentioneaza ca este casatorit, dar el este singurul trecut la cumparator. vrand sa ipotecheze terenul ... (vezi toată discuția)