avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu 100%
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu 100%

Detin 2 carduri: unul Visa de salariu - pe care am descoperit de cont si tot la aceeasi Banca, unul de credit- Master. Salariul il iau lunar pe data de 13, iar pe cardul Master trebuia sa alimentez 10% din suma utilizata pe data de 25. Cum datorita reducerilor masive salariale, salariul nu imi mai ajungea pana pe data de 25, am vorbit la banca ce solutii ar fi. Mi s-a spus ca nu este nici o problema, mi se vor opri dobanzile la data de salariu pentru ambele carduri. Chiar daca plateam si o dobanda penalizatoare, nu m-a deranjat, stiid ca banca se indestuleaza. Dar cand sa ma duc astazi sa ridic salariul, am constatat ca nu aveam nici un leu disponibil. Banca transferase tot salariul in contul card-ului Master. L-a banca nu m-au lamurit daca a fost o operatiune legala, ci au dat vina pe sistemul informatic, si ca luna de luna pana la acoperirea creditului depe Master, nu voi mai beneficia de salariu,Am depus o plangere in scris, pe care cu greu au acceptat-o. Va rog sa-mi spuneti, a fost legala operatiunea intre aceste doua conturi? Fara fi notificata intr-un fel? De asemenea as dori sa stiu daca am dreptul sa-mi pot pot transfera doar salariul la o alta banca cu care institutia bugetara in care lucrez are conventie. Banca la care am vorbit (nu cea care mi-a facut probleme) mi-a spus ca este dreptul meu. As dori sa stiu in baza carei legi. Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 07:37, 14 Octombrie 2010
In situatia in care nu ati semnat nici un acord de opripre din salariu - operatia este ilegala, cu atat mai mult cu cat vi s-a retinut intregul salariu.
Aveti dreptul sa va transferati la alta banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca .... danielhustiu danielhustiu Buna seara. Prietena mea are 2 carduri de credit si de cateva luni are numai probleme cu banca. Problema suna cam asa: Acum cateva luni prietena mea a ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar în contul greșit. eroare a băncii Dygfyu Dygfyu Buna ziua, am o problema. Am depus banii pentru cardul de cumpărături de la Banca X timp de două luni. Astăzi am primit un mail cum ca de 2 luni nu am ... (vezi toată discuția)
Abuz? popalucian popalucian Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din ... (vezi toată discuția)