avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Transfer bancar în contul greșit. Eroare a Băncii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Transfer bancar în contul greșit. Eroare a Băncii

Buna ziua, am o problema. Am depus banii pentru cardul de cumpărături de la Banca X timp de două luni. Astăzi am primit un mail cum ca de 2 luni nu am plătit pentru cardul respectiv. Se pare că cei de la Banca mi-au transferat banii în contul de salariu, deși eu am specificat clar că vreau sa fie transferați în contul de cumpărături. Din moment ce am realizat abia după 2 luni această eroare nu mai am banii din contul de salariu. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:19, 13 Aprilie 2020
cand ati depus banii v-a dat chitanta, trebuie sa verificati ce scrie pe ea, se putea sa ii bage si in alt cont, al altcuiva..
apoi, daca v-a pus pe cardul de salariu, nu ati observat ca tot cheltuiti mai mult decat ar fi trebuit sa aveti in cost ?
Ma rog, u mai conteaza ce a fost, cu cat depuneti mai repede [e cardul de cumparaturi, cu atta mai bine, atfel se aduna si dobanzi si penalitati ca dvs niic suma minima nu ati depus-o.
Contul curent e unul și același. Nu puteți avea două conturi paralele în aceeași monedă, la aceeași bancă.

La același unic cont curent în RON, poate fi atașat un card de debit, sau două carduri, adică și un card de credit pe lângă cel de debit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
Dapix, utilizator
Daca e vb de un singur cont , banuiesc ca pe chitanta scrie cumva ca sa se stie in ce buzunar au intrat banii, nu ?
Depinde cum a facut transferul.
Daca a fost facut la ghiseul bancii, cred ca poate remedia problema usor ( cu toate ca si acolo a semnat ordinul de plata...).
Daca a facut tranzactia on-line...nu stiu cat il poate ajuta banca daca nu a fost atent la efectuarea tranzactiei.
Plus ca trebuia sa realizeze ca ceva nu este in regula in momentul in care vedea ca are niste bani in plus in contul principal.
Nu sta banca sa verifice fiecare tranzactie a utilizatorului.
Transferul a fost făcut la ghiseul băncii. Salariul meu nu este fix de aceea nu am bănuit ca banii au fost transferați în contul de salariu. Nu am verificat chitanta deoarece nu m-am gandit ca s-ar putea produce o greșeală. Reamintesc faptul că am specificat clar atunci când m-am dus să depun banii, ca aș dori să fie pusi in contul de cumpărături, doamna de la ghișeu vede clar, atunci când introduce banii în cont, ca unul este de salariu și unul de cumparaturi, din neatenția ei acum eu sufăr consecințele, trebuia să fie mai atentă ca doar nu imi plătesc singur salariul.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
Dygfyu, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul de a-mi folosi cardul bancar nicu_lucan nicu_lucan Situatia sta in felul urmator, poprire pe conturi bancare ok, nu ma supar prea tare. Ma supara faptul ca nu-mi pot folosi cardul la cumparaturi sau pentru ... (vezi toată discuția)
Greseala casier plata banca truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am un card de debit si un cont curent la [o banca - editat de admin].In urma cu 2 luni am fost sa achit o anumita suma pe card, dar desi pe ... (vezi toată discuția)
Alpha bank truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am o intrebare: am un card de debit la Alpha Bank iar luna trecuta cand am platit suma minima datorata, casierul a gresit destinatia banilor si in ... (vezi toată discuția)